Güzel bir hafta sonunun ardından yeni bir haftaya YÜZ GERME ( FACELİFT) konusundan bahsedeceğim.

Bu işlem de kişinin cilt yaşı önemlidir. Yaş sınırı yapamayız fakat küçük, genç yaşlara önermiyoruz. Cilt muayene edildiğinde işlemin yapılıp yapılmamasına karar verilir. Hızlı kilo alıp veren kişilerde ne yazık ki sarkmalar meydana geliyor bu sebeple YÜZ GERME işlemi tercih ediliyor.

YÜZ GERME işleminde ameliyat olmak istemeyenler online alışveriş sitelerinden YÜZ GERME bandı alabilirler. Tabiki geçici bir durum istiyorsanız bantları kullanabilirsiniz.

Peki ameliyatsız YÜZ GERME olur mu?

Botoks , lazer, dolgu vs gibi işlemler ameliyatsız YÜZ GERME seçeneklerindendir. Her işlemde olduğu gibi bu işlemde de en önemli dikkat edilmesi gerek unsur işlemi yapacak kişi , kişinin bilgisi belgeleri ve yapılacak olan merkezin hijyen koşulları açısından temiz olması gerekir. Ben genelde bu tarz işlemleri doktorlara yaptırma taraftarıyım. Çünkü enfeksiyon  yada alerjik reaksiyon gibi durumlarla karşılaşmak sağlık açısından büyük risk taşır.

Ameliyatsız YÜZ GERME işlemi kalıcı mıdır?

Bu gibi işlemler kalıcı değildir.  6 ay ile 1 yıl kalıcılığı vardır. Sonrasında işlemi tekrardan yaptırabilirsiniz.

Ameliyat ile YÜZ GERME işlemi

Deride gevşeme, sarkma gibi durumlarda bu işlemi yaptırabilirsiniz. Yüz GERME ameliyatında yüzün hangi bölgelerinin ihtiyacı varsa tespit edilip işlem yapılır. Doğru ve başarılı sonuç verecek bir ameliyat ile sadece deri değil, tüm cilt katmanları üç boyutlu olarak şekillendirilir.

Yalnız bu işlemde yaş sınırı olarak 50 ve 50 yaş üstü olarak belirleyebilirsiniz. 30lu yada 40 lı yaşlarda da cilt elastikiyetini kaybedebiliyor. Bu sebeple bu ameliyatın uygun olup olmayacağına uzmanlar cilt dokusuna , durumuna bakarak karar verecektir.

Ameliyatta işlem sırasında kulak önünde ve arkasında iz kalıyor. Çünkü işlem o bölgelerde yapılıyor. Bu izler kalıcı olmayıp zamanla geçmektedir. Kalıcılık süresi 5 ile 10 yıldır. Kalıcılık süresi birazda bizlere bağlıdır. Yani yaşam tarzımız ne kadar sağlıklı olursa süre o kadar uzar. Aşırı alkol , sigara tüketimi, düzensiz uyku, stres, yetersiz ve sağlıksız beslenme yada aşırı güneşe maruz kalmak gibi durumlar süreyi azaltır.

Ameliyat sonrası şişlik  morluk gibi durumlar meydana gelebiliyor . Fakat plastik cerrahi yöntemlerinde teknoloji baya gelişmiş durumda. Ameliyat sonrası 1 veya 2 gün hastahanede kalınması gerekir. Taburcu olduktan sonra normal yaşantımıza dönebiliriz. Eğer şişlik ve morluk var ise 48 saat ile 72 saat içerisinde geçecektir. 1 hafta 10 gün içerisinde artık işimize dönebiliriz.

Yapılan işlemin sonuca ulaşması ve yüze oturması 1,5 ile 2 aylık bir süredir. Ameliyat sadece deriye uygulanacağı için tanınmayacak hale gelir miyim diye düşünmeyin. Aksine bu işlem sonrası daha genç ve canlı bir görünüm ortaya çıkacaktır.

Bugünlük bu kadar. Yeni bir haftaya huzurlu, pozitif ve enerji dolu başlamanız dileğiyle sağlıcakla kalın...