OSMANİYE İL VE İLÇELERDE NÖBETÇİ ECZANELER OSMANİYE İL VE İLÇELERDE NÖBETÇİ ECZANELER

Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Yılmaz, yaptığı açıklamada, bugünün 105 yıl önce karanlığa gömülmek istenen bir milletin, kaderinin değiştiği gün olduğunu belirtti.
Türk Milletinin hiçbir zaman haksızlık ve esarete boyun eğmeyen kahraman bir millet olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
“16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan Bandırma Vapuruyla yola çıkan “O büyük umudun” Samsun’a adımını atar atmaz bağımsızlık ruhunu yeniden kazandırdığı, liderliğinde milletimizin esareti kabul etmediği gündür. Hiçbir zaman haksızlık ve esarete boyun eğmeyen kahraman milletimizin, aziz topraklarımızdaki en büyük varoluş mücadelesi işte o gün başladı. Samsun’dan doğan bağımsızlık güneşi Amasya, Sivas ve Erzurum’dan bütün vatan sathına yayıldı. Yüce Türk Milletinin evlatları olarak hepimiz; ana bildiğimiz, nefes aldığımız cennet vatanın, hangi bedellerle kazanıldığının bilincindeyiz”
Genlere seslenen Vali Yılmaz, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu kutlu günü “Bütün Ümidim Gençliktedir” diyerek sizlere, Türk Gençliğine adadı. “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır; gelecek umudunun ışıklı çiçekleri onlardır” veciz ifadelerinde belirttiği gibi şehit kanlarıyla sulanan, büyük bir fedakârlık ve imkansızlıklarla kurulan Cumhuriyeti sizlere emanet etti. Sizlerin vatandaşlık şuuruyla yetişen, bayrak ve hürriyet sevdalısı birer Cumhuriyet meşalesi olacağınıza inancım sonsuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlık güneşinin Anadolu’yu aydınlattığı 19 Mayıs’ı gençlere armağan eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor; gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Huzur ve başarı dileklerimle gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN