Merhaba güzel okurlarım. Yeni haftaya dinlenmiş ve pozitif başlamanızı diliyorum. Bugünkü yazımda sizlere CİLT TİPİNE GÖRE HANGİ GÜNEŞ KREMİNİ KULLANMAMIZ gerektiğini anlatacağım.

Güneş kremi cildin örtüsüdür. Sadece Zararlı güneş ışınlarına karşı değil, mavi ışık dediğimiz daha zararlı olan telefon, televizyon, tablet, spot ışıklarına karşı da cildi korumak gerekiyor. Bu yüzden güneş kremini sadece yazın değil kışında değil 4 mevsim kullanmak gerekiyor. Güneş kremi cildi korur, yaşlanmayı geciktirir, leke oluşumunu önler ve cilt kanseri ile savaşır. 

Cilt tipimize uygun güneş kremini mutlaka iki saate bir yenilememiz lazım. Özellikle yaz ayında asla ihmal etmemekte fayda var. Yaz ayı leke ayı diye boş yere demiyoruz. 

Gunes Krem

KURU CİLTLER İÇİN GÜNEŞ KREMİ
Kuru ciltler de nem oranı düşük olacağından yağ bazlı olan güneş kremi tercih edilmelidir. Kuru cilt ciltte en çok kırışıklık oluşumuna sebebiyet veren cilttir. Güneşten koruyamama durumunda ciltte leke, kırışıklık ve esneklik kaybı meydana gelir. Yağ bazlı güneş kremi için çift aşamalı temizlik yapılması daha etkili olacaktır. 

YAĞLI VE KARMA CİLTLER İÇİN GÜNEŞ KREMİ 
Yağlı ciltler akışkan formda olan su bazlı güneş kremlerini tercih etmelidirler. Günlük nemlendirici kullanırken bile su bazlı olan kremleri kullanmalısınız. Su bazlı kremlerin genelde ambalaj üzerinde Light, legere, dry touch, veya gel dediğimiz yani jel ibaresi kullanılır. Yağlı ciltte yağ dengesi değişkenlik göstereceği için bunlara dikkat etmek önemlidir. 

HASSAS CİLTLER İÇİN GÜNEŞ KREMİ 
Hassas ciltler güneşten en çok etkilenen ciltlerdir. Mutlaka parfüm icermemesine dikkat etmemiz gerekir.  Mineralli güneş kremleri en sağlıklı olanlardır. Alerjik madde içermemesi lazım. 

LEKELİ CİLTLER İÇİN GÜNEŞ KREMİ 
Güneşin zararlı ışınları ciltte lekelenmeye sebebiyet verir. Lekeli ciltler GÜNEŞ kremi alırken içeriğe dikkat etmesi gerekir. Leke açma özelliği olanlar uygundur. İçerik olarak E vitamini, C vitamini, niasinamid içeren krem kullanılabilir. 

Kural 1 
Güneş kremini güneşe çıkmadan yarım saat önce uygulamak gerekir. 

Kural 2
Her 2 saatte bir güneş kremini yenilemeliyiz. 

Kural 3
Güneş kremini alırken içeriği temiz olan ürünleri almalıyız. Kozmetik üründen ziyade dermokozmetik alınması yararımıza olacaktır. 

Kural 4
Güneş ışınları saat 11.00 ile 16.00 arası dik açıdan geldiği için mümkün olduğunca güneşten uzak durmalıyız. 

Kural 5
Suya ve tere dayanıklı denilse de mutlaka yenilememiz gerektiğini unutmayalım.
Kemoterapi, kanser hastaları özellikle mineral içerikli güneş kremi tercih etmelidirler. 

Bugünlük bu kadar. Yeni bir haftaya huzurlu, pozitif ve enerji dolu başlamanız dileğiyle sağlıcakla kalın.