Güzel bir hafta sonunun ardından yeni bir haftaya MAT, SOLGUN VE IŞILTISIZ CİLT konusundan bahsedeceğim.

Hepimizin enerjisini, olumluluğunu, hüznünü, mutluluğunu, acısını, sinirini ilk anlayacağınız yeryüzü oluyor. Yüz de oluşan mimik hareketleri kendini ele veriyor.

Fakat bunların haricinde ciltte bizlere çok şey anlatıyor. Ciltteki mat ve Solgun görünüş dediğimiz şey bizleri karşı tarafın;

Neyin var Solgun gözüküyorsun? Yoksa hasta mısın?

Sorusuna maruz bırakıyor. Yani anlatmak istediğim cildimiz Solgun olunca hasta gibi gözükebiliyoruz.

CİLT NEDEN SOLGUN VE MAT GÖZÜKÜR?

Kimi zaman ciltte oluşan ölü deri cildi MAT, SOLGUN gösterse de; Yaşadığımız STRES, YANLIŞ CİLT BAKIM UYGULAMALARI, HAVA KİRLİLİĞİ, GÜNEŞ,  HORMONAL BOZUKLUKLAR, SOĞUK HAVA, KRONİK HASTALIKLAR gibi etkenlerde sebebiyet verebilir.

Peki bizler cildimizin IŞIL IŞIL gözükmesi için ne yapmalıyız?

Önceliğimiz bol bol su tüketmek,  düzenli beslenme, düzenli uyku, doğru ürünlerle düzenli cilt bakımı.

Öncelik hergün mutlaka sabah akşam cildimizi uygun bir temizleme ürünü ile  yıkamalıyız. Haftada 2 defa mutlaka cildi ölü deriden arındırmak için peeling uygulamalıyız. 

Cilt çok kuru ise de MAT ve Solgun gözükür.  Ciltte kuruluk var ise Hyaluronik asit serumla destekleyebilirsiniz. C vitamini serumu cildin kaybettiği ışıltıyı cilde geri kazandırdığı için bu serumu da rutine ekleyebiliriz. Cildimizin daha parlak, canlı, ışıltılı gözükmesi için saf c vitamini içeren serum kullanmakta fayda var. Özellikle saf olmasına dikkat edelim. Oran olarak %10, %15 yeterli olacaktır. C vitamini serumu sabah veya akşam kullanabilirsiniz. Yazın kullanırken güneş kremini düzenli kullanıp mutlaka 2 saate bir yenilemek gerekir. Cildi mutlaka nemli tutmak gerekir. Bu sebeple hyaluronik asit serum ve nemlendiriciyi ihmal etmemek gerekir. Cildi güneşten korumak en önemlisi cilt tipinize göre güneş koruyucu seçmeliyiz. Güneşe çıkmadan 20 dakika önce sürüp 2 saate bir yenilemeliyiz.

Bazen de b12 vitamin eksikliğinden cilt yorgun ve zayıf gözükebilir. Ürün kullanmanın faydası olmayacağı için takviye edici gıdalara başvurmak gerekir. Yüzünüze buz küpüyle masaj yapın. Soğuk, yüzdeki kan dolaşımını artırır ve yorgun görünümün hızlıca giderilmesini sağlar. Aynı zamanda daha canlı ve sağlıklı görünmenize de yardımcı olur. Fakat buz küpünü direk olarak yüze uygulamayın mutlaka alttan bir kağıt havlu tarzı bir şey ile destekleyin.

Bugünlük bu kadar. Yeni bir haftaya huzurlu, pozitif ve enerji dolu başlamanız dileğiyle sağlıcakla kalın.