MediaMarkt, yeni mağaza açılışlarıyla Türkiye’deki yatırımlarına devam ediyor MediaMarkt, yeni mağaza açılışlarıyla Türkiye’deki yatırımlarına devam ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçakçılığını ihbar eden vatandaşların ikramiye ile ödüllendirilecek yeni bir uygulamayı duyurdu. 
Bakan Şimşek, bu önemli gelişmeyi X hesabından yaptığı açıklamayla kamuoyuna açıkladı.
Bakan Şimşek, vergi kayıp ve kaçağıyla mücadele konusunda kararlı olduklarını vurgulayarak, vatandaşların daha kolay ve hızlı bir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) yeni kanalları devreye aldığını belirtti. 
Şimşek, "Vatandaşlarımızın daha kolay ve hızlı bir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığımız yeni kanalları devreye aldı. İhbarlara yönelik yapılacak vergi incelemesi sonucu ihbarda verilen bilgiye istinaden tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10’u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecek," dedi.
İHBAR KANALLARI VE ÖDÜLLENDRME SİSTEMİ
GİB’in internet sitesinde yer alan duyuruya göre, vatandaşlar ihbar ve şikayetlerini her an yapabilecekler. Yeni uygulama kapsamında GİB, çeşitli ihbar kanallarını da hizmete açtı. Artık vatandaşlar BİP Vergi İhbarı Servisi, X ve Instagram ihbar hesapları, ve WhatsApp İhbar Hattı (05521890189) üzerinden ihbarda bulunabilecekler.
Bu yeni uygulama, vergi kaçakçılığına karşı daha etkin bir mücadele sağlamak amacıyla hayata geçirildi. 
Vatandaşların ihbarlarına dayanarak yapılan incelemeler sonucunda, tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10'u tutarında bir ikramiye, ihbarı yapan kişiye ödenecek. Bu teşvik mekanizması, vergi kaçakçılığını azaltmayı ve adil bir vergi sisteminin tesis edilmesini amaçlıyor.
Vergi kayıp ve kaçağıyla etkin mücadeleye yönelik bu yenilikçi adımın, vergi bilincini artırması ve kamu kaynaklarının daha verimli kullanılmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN