Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli ilçesinin Kızyusuflu Köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi ve yağışlarda zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulundu.
Beraberinde Kadirli Kaymakamı Yakup Güney, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, AFAD İl Müdür Vekili Mehmet Berşan Uçar ile birlikte Köyü ziyaret eden Vali Yılmaz, köy sakinleri tarafından karşılandı.
Köy sakinlerinin hatırlarını sorarak, bir süre sohbet eden Vali Dr. Erdinç Yılmaz, şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle tarım arazilerinin zarar görmesinden dolayı köy sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.
Vali Yılmaz, “Köyümüzde bazı tarım arazileri zarar görmüş. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz gerekli tespitleri yaptı. Gerekli desteğin sağlanması yönünde elimizden geleni yapacağız. Çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun. Cana gelmesin yeter ki, hepsi olur Allah’ın izniyle. Biz sizin her zaman yanınızda olduk, her zaman oluruz. Yeter ki canınıza zarar gelmesin” dedi. 
Köy sakinlerinin taleplerini de dinleyen Vali Yılmaz, bu talepleri karşılamak için gayret göstereceklerini belirterek her zaman vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Ekiplerin şüphelendiği şahısın üzerinden tarihi yüzük çıktı Ekiplerin şüphelendiği şahısın üzerinden tarihi yüzük çıktı

7777
ZARAR GÖREN TARIM ARAZİLERİ
Vali Yılmaz, daha sonra yağışlarda zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulunarak 
hasar durumu hakkında Kadirli Kaymakamı Yakup Güney ve Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş’tan bilgi aldı.
Vali Yılmaz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “5000 dekar alanda maalesef dolu, yağmur, fırtına çok etkili oldu. Bunun 3000 dekarı buğday, 1500 dekarı ayçiçeği, 500 dekarı çeşitli ürünlerde yüzde yüz zarar var. Gerekli çalışmaları Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz yaptı. Gerekli yardımın, desteğin çiftçilerimize sağlanması için gereken bütün çalışmaları yapıyoruz, desteğimiz sürecek inşallah. Kızyusuflu Köyü sakinlerimize, çiftçilerimize geçmiş olsun diyorum. Allah daha beterinden, felaketlerden Ülkemizi, Milletimizi korusun” dedi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN