Üniversitemiz Spor Bilimleri Kulübü tarafından düzenlenen “Atatürk ve Spor” konulu program, Kütüphane Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe yönlendirici olarak Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Şıhmehmet Yiğit katılırken, konuşmacı olarak ise İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü’nden Doç. Dr. Ümmügülsüm Candeğer yer aldı.
“Atatürk’ün Spor Vizyonu: Gençliğe ve Topluma Yön Veren Bir Miras”
Konuşmasında Atatürk’ün spor alanındaki ilerici tutumuna dikkat çeken Candeğer, “Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca siyasi ve toplumsal devrimleriyle değil, spor alanında da modern Türkiye’nin temellerini atan bir liderdir. Sporun sağlıklı bireylerin yetişmesinden millî birlik ve tanıtıma kadar birçok alanda işlevi olduğunu görmüştür” dedi.
Atatürk’ün sporun teoride kalmasını istemediğini, bizzat yüzme, ata binme, güreş ve kürek gibi sporlara ilgisiyle toplumu da bu alana yönlendirdiğini vurgulayan Candeğer, onun bu yaklaşımının sporun kitleselleşmesine ve kurumsallaşmasına öncülük ettiğini söyledi.
Program Plaket Takdimiyle Son Buldu
Program sonunda Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümmügülsüm Candeğer’e katkılarından dolayı teşekkür edilerek hazırlanan plaket, Dr. Öğr. Üyesi Şıhmehmet Yiğit tarafından takdim edildi. Etkinlik, katılımcıların yoğun ilgisiyle tamamlandı.