Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Genel Başkanı Talip Geylan, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde Ankara'da eylem yapan atama bekleyen öğretmenlere destek verdi ve ek atama talebinde bulundu. Geylan, atama bekleyen öğretmenler için çarpıcı bir ifade kullanarak, "Atanamayan öğretmenler değil, ataması yapılmamış öğretmenlerdir. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz" dedi.
Ankara Ulus'ta Seslerini Duyurdular
KPSS 2024’te yüksek puanlar alarak dereceye girmiş ancak ataması yapılmamış öğretmenler, Ankara Ulus'taki Atatürk heykeli önünde eylem gerçekleştirdi. Türk Eğitim-Sen'in desteklediği eyleme, birçok ilden öğretmen katılım sağladı.
15 Bin Atama Yetersiz
Genel Başkan Talip Geylan, eylemde yaptığı konuşmada mevcut atama sayısının yetersizliğine dikkat çekti:
• Norm Açığı Vurgusu: Yüksek puan alan öğretmenlerin dahi atamasının yapılmadığını belirten Geylan, 24 ilde dahi ücretli öğretmen sayısının 22 bin 552 olduğunu ve norm açığının ise 30 bin 72 olduğunu ifade etti.
• Emekli Sayısı Farkı: Geylan, "2024 KPSS sonucuna göre 15 bin kontenjan verildi. Bu yıl yaklaşık 20 bin öğretmen emekli oldu MEB’den. Bu 15 bin, bırakın öğretmen ihtiyacını karşılamayı, bu yıl emekli olmuş arkadaşlarımızın oluşturacağı boşluğu dahi doldurmaktan uzak duruyor. Dolayısıyla 15 bin atamayı asla kabul etmiyoruz" dedi.
• Eğitimde Tasarruf Olmaz: Eğitimin önemine değinen Geylan, "Eğitimde tasarruf olmaz. Okullarımızı en son teknolojik donatımla donatabilirsiniz, ancak sınıfta öğretmeniniz yoksa eğitime yapmış olduğunuz tasarrufların bir noktadan sonra anlamı kalmaz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı'na Çağrı: "Mağduriyeti Giderin"
Geylan, bütçeden eğitime ayrılan payın öğretmen açığını gidermeye yetmediğini söyleyerek, "Bugün 500 bini aşmış sayıda genç meslektaşımız, genç öğretmenimiz atama bekliyor. Bu devasa bir rakamdır. Bu durumun sorumlusu bu arkadaşlarımız değil," şeklinde konuştu.
Sözlerini Cumhurbaşkanı'na seslenerek bitiren Geylan, atama bekleyen öğretmenlerin Türkiye Yüzyılı'nı inşa edecek nesilleri yetiştireceğini vurguladı ve şu çağrıyı yaptı: "Sayın Cumhurbaşkanım... Lütfen bu sese kayıtsız kalmayın diyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde bu mağduriyeti giderecek sayıda atama müjdesini verin diyoruz."





