Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde 6 Şubat depreminde hasar alan tarihi Ağcabey Cami, restorasyon çalışmasının tamamlanmasının ardından yeninden ibadete açıldı.
Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyon çalışmalarını başlatılan Camide hasarlı kısımları onardı, yıkılan minaresi, duvarları ve ahşap kısımları aslına uygun restore edildi.
Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, törende yaptığı açıklamada, Ağcabey Camisinin yeninden ibadete açılmasında duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ağcabey Camii’nin Osmaniye'nin simgelerinden olduğunu hatırlatan Yılmaz, şunları kaydetti:
“Camimizin aslına uygun olarak onarılıp hizmete girmesi hepimiz açısından çok önemli oldu. Ben bu anlamda Kültür Bakanlığımıza, Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze, Vakıflar Genel Müdürümüze kaymakamımıza, belediye başkanımıza destek olan bu inşaatının bir an evvel bitmesinde destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bahçe’miz bütün hizmetlerin en güzeline layık, güzel bir ilçemiz. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyin dedeleri tarafından yaptırılan tarihin en güzel eserlerinden biri olan bu camimiz, Bahçe’mize çok yakışıyor ve ben de böyle bir açılışta böyle bir hizmette az da olsa bulunduğum için çok mutluyum bir kez daha bahçemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Whatsapp Görsel 2024 06 15 Saat 09.58.33 4F34Fa3A
Adana Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, yaptığı konuşmada, şu ifadelere yer verdi:
"6 Şubat Kahramanmaraş depreminde hasar gören ve bölgenin en önemli Türk İslam eserlerinden bir olan Ağcabey Camii deprem sonrası ihalesi yapılan ilk restorasyon çalışması olmuştur. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün görevlendirdiği konusunda uzman bilim heyetinin öncülüğünde Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü teknik elemanlarının denetiminde en son teknoloji ve malzemeler kullanılarak 24 saat esasına göre ve iklim şartlarına rağmen çalışmak suretiyle restorasyon tamamlanmıştır. Ben protokol mensuplarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmalarda sonra protokol tarafından tarihi caminin açılışı yapıldı.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN