Osmaniye’nin Kadiri ilçesinde Kaymakamlık koordinesinde "Çocuk hakları projesi" hayata geçti. 
Projenin Çocuk Hakları Bildirgesinin kabul edilişinin 100. Yılında, toplumda çocuk hakları kültürünün oluşturulması, çocukların yaşamı boyunca dâhil olduğu sistemlerin iyileştirilmesi amacıyla yapıldığı belirtildi. 
Kadirli Kaymakamlığı koordinesinde, Prof. Dr. Asiye Nuhoğlu bilimsel danışmanlığında; Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı, Kadirli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kadirli Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü İşbirliği ile yürütülmekte olan Çocuk Haklı Projesi ara değerlendirme toplantıları 18-19 Mayıs tarihlerinde Kadirli’ de gerçekleştirildi.

Resmi Gazete'de bugün (26.07.2024) Resmi Gazete'de bugün (26.07.2024)

447688878 7564416683593796 6606958097361293338 NKadirli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından anaokulları, ilk ve ortaokullarda eğitim gören, Kadirli Afad Konteyner Kent Yerleşkesinden barınma hizmeti alan, koruyucu aile/ Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti alan çocuklarımıza “Çocuk Hakları, Sağlıklı Beslenme, Akran Zorbalığı, Dijital Bağımlılıklar, Milli Değerlerimiz ve Bayramlarımız, Meslek Seçimleri” konulu eğitim, sosyal ve kültürel farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından liselerde çocuk hakları konulu eğitim verildi. 
Çocuklarla yakın temasta olan meslek mensupları ve kamu kurumları (Okul yöneticileri ve rehber öğretmenleri, Öğrenci Velileri, Zabıta Ekipleri (Çocuk Dilendiriciliği/Mendil Satıcılığı konularında), Kolluk Kuvvetleri, Baro Çalışanları) ile sosyal iyileştirmeye yönelik görüşmeler gerçekleştirildi. Proje Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Asiye Nuhoğlu, 18-19 Mayıs 2024 tarihlerinde Kadirli ilçemize gelerek koruma ve bakım altında olan çocuklar ve Kadirli Gençlik Merkezinde çeşitli kurslara katılan çocuklar ile atölye çalışmaları gerçekleştirdi; sivil toplum, Baro, Belediye ve proje ortakları ile toplantılar düzenledi. 
Proje paydaşları içinde bulunduğumuz 2024 yılının Çocuk Hakları Bildirgesinin kabul edilişinin 100. yılı olması nedeniyle 100. Yıl anısına “Çocuk Hakları Sokağı, Çocuk Hakları Parkı vb” gibi çocuklara özgü sosyal yaşam alanlarının düzenlenmesi ve diğer ortak çalışmalar konusunda Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar ile görüştü.
Proje Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Asiye Nuhoğlu, Kadirli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü danışmanlığında Bi Bakar Mısın? Adlı tiyatro grubu için Karagöz ve Hacivat Orta Oyunu ana hattında gösteriler kurgulandı. Tiyatro grubu tarafından “Çocuk hakları, akran zorbalığı, sağlıklı beslenme, dijital bağımlılıklar, çocuk işçiliği” konularında pedagojik anlatım tekniği ile oyunların sergilenmesi sağlandı.
Proje kapsamında I. dönemde yapılan çalışmaların değerlendirildiği ve II. Dönem yapılması planların çalışmaların yer aldığı ara rapor Prof. Dr. Asiye Nuhoğlu ve proje paydaşları tarafından Kadirli Kaymakamı Yakup Güney’e sunuldu.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN