Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Osmaniye ve çevresi için yaptığı “Sarı Kod” uyarısının ardından Kadirli Belediyesi, olası sel ve su baskınlarına karşı harekete geçti.

Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar, sağanak yağış riskine karşı tüm ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu ve saha çalışmalarının aralıksız sürdüğünü duyurdu.

Sahada 60 Kişilik "Acil Müdahale" Ekibi
Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Açıkoğlu ile birlikte sahaya inen Başkan Mustafa Mert Olcar, kritik noktalardaki çalışmaları yerinde inceledi.

Yağışın olumsuz etkilerini en aza indirmek için kapsamlı bir hazırlık süreci yürüttüklerini belirten Başkan Olcar, teknik detayları şu sözlerle paylaştı: "6 birim ve 60 kişilik saha ekibimizle, ilçe genelindeki bin 200 adet yağmur suyu ızgarasını tek tek temizleyerek olası risklere karşı önlemimizi aldık. Vatandaşlarımız gönlünü ferah tutsun; yağmur bereket, tedbir bizden"

Kadirli Sarı Kod

Acil Durumlar İçin "Alo 153" Çağrısı
Başkan Olcar, yağış süresince yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa anında müdahale edileceğini vurgulayarak vatandaşlara önemli bir çağrıda bulundu. Özellikle riskli bölgelerde yaşayan vatandaşların acil durumlarda ücretsiz olarak ALO 112 ve belediye hattı olan ALO 153 numaralarına bildirimde bulunmalarını istedi.

Osmaniye'de Öğrencileri Isıtan İkram!
Osmaniye'de Öğrencileri Isıtan İkram!
İçeriği Görüntüle

Kritik Noktalar Takip Altında
Kadirli Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri müdürlüklerine bağlı ekipler, özellikle eğimli araziler ve dere yataklarına yakın bölgelerde devriye faaliyetlerini sıklaştırdı.

Izgara temizliklerinin yanı sıra, su tahliye kanallarının açık tutulması için iş makineleri de hazır kıta bekletiliyor.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN