Osmaniye Korkut Ata üniversitesi (OKÜ) Enerji Eğitim Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER) tarafından oluşturulan inceleme heyetinin katılımıyla ilk Verimlilik Artırıcı Projeler (VAP) denetimleri gerçekleştirildi.

Bilindiği üzere, 2025 yılı ilk çeyreğinde T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı) ile OKÜ arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında; enerji verimliliği desteklerinden faydalanmak için Bakanlığa başvuru yapan ve uygun bulunan “Verimlilik Artırıcı Projeler” için gerçekleştirilecek uygulama öncesi ve sonrası denetimlerin OKÜ tarafından yapılması kararlaştırıldı.

Bu kapsamda, OKÜ adına ENERMER tarafından oluşturulan inceleme heyetinin katılımıyla uygulama öncesi durumun tespiti amacıyla Kahramanmaraş ve Hatay’da faaliyet gösteren iki farklı işletmede denetim çalışmaları yapıldı.

Osmaniye'de İş Gücü Uyum Programı Devam Ediyor
Osmaniye'de İş Gücü Uyum Programı Devam Ediyor
İçeriği Görüntüle

1756390045 Bc8521Ff6465C7207539

OKÜ heyetiyle birlikte başvuru sahibi temsilcileri ve EVD yetkililerinin yer aldığı incelemelerde, VAP desteği almak için Bakanlığa sunulan projelerin uygunluk durumu ve projede sunulan ölçümlerin doğruluğu yerinde değerlendirildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, “Bakanlığımız ile Üniversitemiz arasındaki protokol kapsamında ilk denetim faaliyetini başarıyla tamamlamış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. OKÜ olarak ihtisas üniversitesi olma sorumluluğuyla enerji alanında bölgenin kalkınmasına destek olmak, özellikle de bölgemizde faaliyet gösteren işletmelerin VAP desteklerinden faydalanmalarına katkı sağlamak bizler için çok değerli.” dedi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN