MediaMarkt, yeni mağaza açılışlarıyla Türkiye’deki yatırımlarına devam ediyor MediaMarkt, yeni mağaza açılışlarıyla Türkiye’deki yatırımlarına devam ediyor

Osmaniye Devlet Hastanesinde 12-18 Hemşirelik Haftası dolayısıyla kutlama program düzenlendi
Hastane salonunda düzenlenen programa, Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Vali Yardımcısı Aziz Onur Aydın, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Kara, Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mürsel Koçer, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, doktorlar, hemşireler katıldı. 

I M G 20240513 142141
Program öncesinde Vali Yılmaz ve protokol mensupları, Hemşireler Haftası dolaysıyla düzenlenen sergiyi gezdi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın devamında konuşan Osmaniye Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nazmiye Akyol, “Sağlık hizmeti bir ekip işidir. Ekibin en güçlü üyesi hemşirelerimizdir. Hemşire kız kardeş demektir. Daha çok kadını ve anneyi temsil eder. Hemşirelik sevginin, merhametin ve şefkatin sembolüdür. Sağlık hedefine ulaşmada öncü bir sestir" dedi.
Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mürsel Koçer ise “Sağlık camiasında görev yaparken başarılı olmanın temeli insanı sevmekten geçer. Doktorlarımız, hemşirelerimiz ve diğer sağlık çalışanlarımız toplumun beklentilerini karşılamak amacıyla var gücüyle, büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Sağlık sistemini bir bütün çarkının parçaları olarak düşünecek olursak, hemşire arkadaşlarımız da bu çarkı oluşturan bir parçayı teşkil etmektedir. İnsanla uğraşmanın, insana dokunmanın, bu işi eğitimli ve bilinçli bir şekilde, şefkatle yapabilmenin çok kıymetli olduğunun altını çizmek istiyorum. Hemşireler, her birey için insan odaklı, eşitlikçi, erişilebilir, yüksek kaliteli sağlık hizmeti sunumunda kilit rol üstlenen sağlık çalışanlarıdır" diye konuştu.

I M G 20240513 143057
İl Sağlık Müdürü Ahmet Kara ise yaptığı konuşmada, hemşirelere teşekkür ederek, “Açıldığımız günden bu yana 1 milyon 800 bin üzerinde hastaya baktıysak, 15 bin yoğun bakım hastasına şifa bulup onların başka illere gitmesinin önüne geçtiysek, 900 yataklı 200 Bin metrekare kapalı alanı olan bu hastanenin hizmet kalitesini geçmiş dönemlere göre artırabildiysek buradaki katkınız yadsınamaz. Hayatınızı kolaylaştırmak, sizlere daha iyi bir çalışma ortamı sunmak adına elimizden geleni yaptığımızı bilmenizi isteriz. Tabi ki eksiklerimiz vardır, hatalarımız vardır. Bunların hepsinin yeni açılmış bir hastane sürecine bağlı olmasını düşünmenizi istiyoruz. Önümüzdeki süreçte hayatınızı daha da kolaylaştırmak için elimizden geleni yapacağımızı bilmenizi isteriz. Bu zamana kadar meslek hayatınız boyunca göstermiş olduğunuz özveri ve gayret, İlimizdeki sağlık hizmet sunumuna sağladığınız katkı nedeniyle hepinize teşekkür bir borç bilirim. Emeklerinize sağlık" dedi.

I M G 20240513 142217
Programda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz da Hemşirelik Haftasını kutlayarak, “Başımız ağrısa, tırnağımıza taş değse bütün ilgimiz oraya yönelir, onu düşünürüz ve onun acısıyla yaşarız. Hastaneye gittiğimizde sizlerin küçük bir dokunuşunun ne kadar kıymetli olduğunu, insanı nasıl rahatlattığını hemen hemen hepimiz yaşamışızdır. İyi ki varsınız, hep var olun inşallah. Başta doktorlarımız olmak üzere, sağlık çalışanlarımızın hepsinin yaptığı işler birbirinden değerli. Bir pandemi, bir salgın süreci yaşadık. Hastaneye gittiğimiz, hatta herkesin sizden kaçtığı, uzaklaştığı bir zamanda, doktorlarımız başta olmak üzere, hemşirelerimiz hiç çekinmeden fedakarca bizlere tedavi uyguladılar, o güler yüzleri, güven veren yaklaşımlarıyla bizleri hep mutlu eden kişiler oldular. Seçtiğiniz meslek gerçekten çok kutsal. Sağlıklı bir büyük millet olabilmemiz için sizlere büyük görevler düşüyor, bunu da en iyi şekilde yapıyorsunuz. Sizlerle bir araya gelmekten çok mutlu oldum. Hastanemiz de Osmaniye'mize hizmet anlamında çok büyük bir kazanım oldu. Bu anlamda Devletimize minnettarız. Sizlerin burada daha rahat ortamda hizmet vermenize imkan sunulmuş oldu. Hemşireler Gününüzü bir kez daha kutluyorum, hayatınızda başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Tülüce “Dünden Bugüne Hemşirelik Mesleğinin Gelişimi” konulu sunum yaptı.
Ardından geçmişten günümüze hemşirelik kıyafetleri sunumu ve defilesi gerçekleştirildi. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN