Osmaniye İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı ile Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen “Akran Zorbalığı” başlıklı Erasmus+ KA121 Okul Eğitiminde Akreditasyon Projesi kapsamında, bir grup öğretmen, İtalya'daki kurs faaliyetlerine katıldıktan sonra Türkiye'ye döndü.

12
Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Vali Ümit Karahan İlkokulu, Ruhi Yüksel Özden Kardeşler İlkokulu ve Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'ndan öğretmenler, 27 Nisan- 4 Mayıs 2024 tarihleri arasında Milano'da düzenlenen "HOW TO DEAL AND PREVENT BULLYING AND CYBERBULLYING IN SCHOOL" konulu kursa katıldılar. Bu kursa ayrıca Romanya'dan da bir grup öğretmen katıldı ve altı gün boyunca ortak çalışmalar ve etkinlikler gerçekleştirildi.


Öğretmenler, kurs süresince okulda zorbalıkla nasıl başa çıkılacağı ve önleyici yöntemler üzerine eğitim aldılar. Farklı eğitim ortamlarını ve eğitimde kullanılan yöntem ve teknikleri gözlemleme fırsatı buldular. Proje, ayrıca öğretmenlerin yabancı dilde iletişim kurma ve dil becerilerini geliştirme konusunda da olumlu etkiler yarattı.

OSMANİYE’DE AFET SONRASI HIZLI MÜDAHALE: ESNAFIN ZARARLARI NAKİT OLARAK ÖDENECEK OSMANİYE’DE AFET SONRASI HIZLI MÜDAHALE: ESNAFIN ZARARLARI NAKİT OLARAK ÖDENECEK

13
Kurs dışındaki zamanlarında, öğretmenler Milano'nun tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret etme ve Inter'in Duomo Meydanı'ndaki şampiyonluk kutlamalarına katılma fırsatı buldular. Ayrıca, İtalya'nın yöresel yemeklerini tatma şansı da elde ettiler.
Öğretmenler, projenin yürütülmesinde emeği geçen Türkiye Ulusal Ajansı ve Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkürlerini sundular. Bu deneyimin onlara sağladığı fırsatlar için minnettar olduklarını belirttiler.
 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN