YAĞMUR SONRASI TOPRAK KOKUSUNUN SIRRI NEDİR? YAĞMUR SONRASI TOPRAK KOKUSUNUN SIRRI NEDİR?

T.E.B. 48. Bölge Osmaniye Eczacı Odası Üyeleri, Eczacılık Bayramı dolayısıyla program düzenledi.
Devlet Bahçeli Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinlikte, Oda Başkanı Eczacı Hatice Öktenay, anıta çelenk sundu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Öktenay, 
Bilimsel Eczacılığın 185., Odalarının kuruluşunun da 17. Yılı olduğunu belirtti.
Osmaniye Eczacı Odası’nda başkanlık yapmaktan onur duyduğunu ifade eden Öktenay, “Çok kutsal bir meslek icra ediyoruz. Güzel ülkemizin her bir köşesinde, sağlık kuruluşunun dahi olmadığı en uzak köylerde eczanelerimiz ve eczacılarımız sağlık hizmeti veriyor. Sağlık zincirinin en önemli halkası olan eczacıların hak ettikleri değere ulaşması gerekliliği gün geçtikçe daha çok önem arz etmektedir. Gerek pandemi gerekse yaşadığımız depremler bir kere daha eczacının gerekliliğini ve hayati derecede önem arz ettiğini tüm dünyaya defalarca ispatladı” dedi.

Whatsapp Görsel 2024 05 14 Saat 18.04.34 422F8773
Öktenay, eczanelerde, hastanelerde, fabrikalarda, üniversitelerde ve ülkenin dört bir yanında sağlık hizmetini doğru, etkin, hızlı ve güvenilir bir şekilde verdiklerini hatırlattı.
Ekonomik olarak zor günlerden geçildiğini anımsatan Öktenay, “Sağlıkta tasarrufun olamayacağını, olmaması gerektiğini, bir değer biçmek gerekirse bulunamayan ve hastaya ulaştırılamayan ilaca değer biçilemeyeceğini, halk sağlığının ve insan hayatının bir bedelinin olamayacağını çok kere dile getirdik, sistem değişmedikçe dile getirmeye ve sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Eczacı varsa, ilaç ve sağlığa ilişkin diğer ürünlere güvenli erişim var, etkili sağlık danışmanlığı var, sağlık için doğru ilacın doğru kullanımı var, sahte ilaçlara karşı güvence var, sağlık kuruluşlarında etkin ve kaliteli hizmet var, ilaçla tedavi sürecinizin takibinde bilimsellik var, yeni ilaçların geliştirilmesi ve ulaşılabilir olması için emek var, sağlıklı yaşam önerileri ile sizi destekleyen sağlık uzmanınız var, ülkemizin her yerinde sağlığınızın nöbetçisi eczaneler var, eczacı varsa hayat var” diye konuştu. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN