Osmaniye’de, İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen ‘Sağlık İçin Hareket Et Günü’ etkinliği kapsamında öğrenciler yürüyüş gerçekleştirdi. 
Karacalar Köprüsü yanı Doğa Parkta gerçekleştirilen etkinliğin ardından, katılımcı çocuklara, plastik top ve balon hediye edildi. Sağlık personelleri ve vatandaşlar ise halat çekme ve ip atlama etkinliklerine katıldı. 
İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün destekleriyle “Sağlık İçin Hareket Günü” temasıyla yürüyüş etkinliği düzenlendi. 

YAĞMUR SONRASI TOPRAK KOKUSUNUN SIRRI NEDİR? YAĞMUR SONRASI TOPRAK KOKUSUNUN SIRRI NEDİR?

I M G 20240510 100116
“Hoş geldin hareket elveda diyabet”, “Her gün 10 bin adım” ve “Sende olabilirsin diyabet, her gün yürü hareket et” yazılı dövizler taşıyan katılımcılar, Karacalar Köprüsü yanından başladıkları yürüyüşü, Doğa Park içerisinde tur atarak tamamladılar. Kurulan stantta, öğrencilere plastik top ve balon hediye edildi. Yürüyüşün ardından yetişkinler ise ip atlama ve halat çekme etkinliklerine katıldı. 
İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Uzman Dr. Ersin Peker, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından 10 Mayıs günü “sağlık için hareket et günü” olarak belirlenmiştir. Bizde burada toplum bilinci arttırmak için yürüyüş etkinliğini düzenledik. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz” dedi. 

 
 
 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN