Antalya'nın Elmalı ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi Seda Akkaya, sosyal medya üzerinden tanıştığı dolandırıcılar yüzünden 10 yıllık birikimi olan 470 bin TL'sini kaybetti. Akkaya, "Gözüme resmen bir perde inmiş, nasıl yaptım bilmiyorum. Şu an çok kötüyüm, 10 yılın birikimi bu" diyerek yaşadığı büyük mağduriyeti anlattı.

Yatırım Vaadiyle Dolandırıldı Hayallerim Bitti 1 (1)

Küçük Kazançlarla Güven Kazandılar
Seda Akkaya'nın kabusu, sosyal medyadan gelen bir mesajla başladı. Telegram'daki bir gruba dahil olan Akkaya'ya, "günlük 200-300 lira kazanç" vaadiyle küçük görevler verildi. Başlangıçta e-ticaret siteleri ve YouTube kanallarına abone olma karşılığında küçük ödemeler alan Akkaya, bu yolla dolandırıcıların güvenini kazandığını belirtti.

''Yanlış İşlem Yaptınız'' Bahanesiyle Tuzağa Düştü
Daha sonra dolar al-sat işlemleri yapması için yönlendirilen Akkaya, başlangıçta 2 bin TL ile başladığı yatırımları, dolandırıcıların "yanlış işlem yaptınız" bahanesiyle artırdığını ifade etti. Her seferinde kaybettiği parayı geri almak umuduyla yeni ödemeler yapan Akkaya, bu süreçte toplam 470 bin TL'sini gönderdiğini söyledi. Akkaya, bu süreçte araba satışından ve 100 gram altından elde ettiği birikimlerini de teker teker harcadı. Çocuklarının geleceği için biriktirdiği paranın ve altınların göz göre göre erimesini çaresizlik içinde izlediğini söyledi.

Banka Uyarısıyla Gerçek Ortaya Çıktı
Mağduriyetini, bankanın kendisini arayıp durumdan şüphelenmesiyle fark ettiğini belirten Akkaya, "Beni bankadan aradılar, 'Bu kişileri gerçekten tanıyor musunuz?' diye sordular. Sonunda artık dayanamadım ve 'tanımıyorum' dedim. Onlar da 'dolandırılıyorsunuz, paranız havuzda' dediler" diyerek yaşadığı şaşkınlığı dile getirdi. Bankanın uyarısı sayesinde kalan 50 bin TL'sinin kurtarıldığını söyledi.

Antalya'da TDV ve Müftülük İş Birliğiyle "İyilik Atölyesi"
Antalya'da TDV ve Müftülük İş Birliğiyle "İyilik Atölyesi"
İçeriği Görüntüle

Akkaya, "Bu kişilerin cezasız kalmamasını istiyorum" diyerek savcılığa başvurduğunu ve hem parası hem de hayalleri için mücadele etmeye devam edeceğini belirtti. Yaşadığı olay, sosyal medya ve internet üzerinden gelen şüpheli yatırım vaatlerine karşı ne kadar dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: İHA