OSMANİYE’DE AFET SONRASI HIZLI MÜDAHALE: ESNAFIN ZARARLARI NAKİT OLARAK ÖDENECEK OSMANİYE’DE AFET SONRASI HIZLI MÜDAHALE: ESNAFIN ZARARLARI NAKİT OLARAK ÖDENECEK

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Murat Soydan, 84 yaşında hayata gözlerini yumdu. Soydan'ın vefat haberini kızı Mehveş Soydan, sosyal medya hesabından duyurdu. 
"Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun" sözleriyle babasına veda eden Mehveş Soydan, üzüntüsünü takipçileriyle paylaştı.
Eşi Uğurgül Soydan da, "Çok değerli 43 yıllık eşim, Türk sinemasının kıymetli sanatçısı Murat Soydan'ı kaybettik. Ailemizin ve sevenlerinin başı sağ olsun" ifadeleriyle duygularını dile getirdi.
MURAT SOYDAN KİMDİR?
2 Ekim 1940 tarihinde Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde dünyaya gelen Murat Soydan, asıl adıyla Rüçhan Tercan, eğitim hayatını Lüleburgaz ve Edirne'de tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için İstanbul'a döndü. İstanbul İktisadi İlimler Akademisi'nde öğrenim görürken, bir yandan da İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Musikisi Bölümü'nü bitirdi.
SİNEMAYA “KOLSUZ KAHRAMAN” İLE ADAIM ATMIŞTI
Murat Soydan, 1966 yılında Perde mecmuasının düzenlediği yarışmayı Tanju Korel ile birlikte kazanarak sinemaya adım attı. Aynı yıl "Kolsuz Kahraman" filmiyle sinema kariyerine başlayan Soydan, 200'e yakın filmde rol aldı. Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik gibi dönemin ünlü isimleriyle başrolü paylaşan usta oyuncu, televizyon dizilerinde de izleyiciyle buluştu.
1972 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Zulüm" filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanan Murat Soydan, "Kahveci Güzeli", "Ah Bir Zengin Olsam", "Devlerin Öcü", "Son Söz Benim", "Altın Tabancalı Ajan", "Kurt Dölü" ve "Kırmızı Gece" gibi unutulmaz filmlerde rol aldı. Televizyon ekranlarında ise "Acı Hayat", "Sinekli Bakkal" ve "O Hayat Benim" gibi dizilerle seyircinin beğenisini kazandı.
İki evlilik yapan Murat Soydan'ın iki çocuğu bulunuyor.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN