Türkiye'nin tanınmış ilahiyatçılarından Yusuf Kavaklı, uzun süredir mücadele ettiği kansere yenik düşerek 78 yaşında hayatını kaybetti
Kavaklı, Beyaz TV'de yıllarca dini içerikli programlar yaparak izleyicilerin gönlünde taht kurmuştu. Ünlü ilahiyatçının vefatı, ailesi ve sevenleri tarafından derin bir üzüntüyle karşılandı.
Tedavi sürecini hastanede geçiren Kavaklı, yoğun bakımda tutuluyordu. Hayata veda eden Kavaklı'nın cenaze namazı, öğle namazına müteakip Fatih Camii'nde kılındı ve ardından son yolculuğuna uğurlandı.
YUSUF KAVAKLI KİMDİR?
1946 yılında Sivas'ta dünyaya gelen Yusuf Kavaklı, ilkokul eğitimini köyünde tamamladı. 1970 yılında İstanbul İmam-Hatip Lisesi'nden, 1974 yılında ise İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu. 24 Ağustos 1966 tarihinde Eyüp Müftülüğü'ne bağlı Bayrampaşa Kartaltepe Çift Şerefeli Camii'de imam-hatip olarak göreve başladı.
1975 yılında Bayrampaşa Endüstri Meslek Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak tayin edilen Kavaklı, 1977'de Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi'nde öğretmen ve müdür yardımcısı olarak görev yaptı. 1979-1980 yılları arasında Ankara-Mamak'ta vatani görevini yedek subay olarak tamamladı.
Askerlik sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı'nda denetçi sınavını kazanan Kavaklı, 1981 yılında İstanbul Bakırköy müftülüğüne murakıp olarak atandı. 1982 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Belçika'ya din dersi öğretmeni olarak gönderildi ve burada 1982-1986 yılları arasında görev yaptı.
Yusuf Kavaklı, bilgi birikimi ve tecrübeleriyle hem Türkiye'de hem de yurtdışında birçok insanın gönlünde yer edinmiş bir ilahiyatçıydı. Kavaklı'nın vefatı, dini camiada ve onu tanıyanlar arasında büyük bir boşluk bıraktı. Mekanı cennet olsun. 
 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN