Hasat olgunluğuna ulaşan silajlık mısır, zorlu şartlarda hasat ediliyor Hasat olgunluğuna ulaşan silajlık mısır, zorlu şartlarda hasat ediliyor

Türkiye İstatistik Kurumu' nun (TÜİK) Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı da belli oldu.
Buna göre, tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) aylık artış yüzde 3,37 oldu. 
Nisan ayında yüzde 69,8 olarak açıklanan yıllık enflasyon ise mayıs ayında yüzde 75,45’e yükseldi. 
Yılın ilk beş ayındaki enflasyon oranı ise yüzde 22,72 olarak ölçüldü. Bu verilerle birlikte, altı aylık enflasyona göre memur ve emeklilere yapılacak zam da netleşti.
MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAM ORANLARI
Mayıs ayı enflasyon verileri, memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı için belirleyici olacak. Ocak-Mayıs dönemine ilişkin beş aylık enflasyon yüzde 22,72 olarak açıklandı. SGK ve Bağ-Kur emeklileri, haziran ayı enflasyonunun da belirlenmesiyle altı aylık enflasyon oranında zam alacak.
Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklileri, yüzde 10 artışın yanı sıra enflasyonun yüzde 15’i aşan kısmı üzerinden de artış alacak. Buna göre, beş aylık oluşan fark memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 17,72 düzeyinde yansıyacak.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN