26 Temmuz Cuma Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak? 26 Temmuz Cuma Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak?

Çek Cumhuriyeti'nde Tıp Dünyası'nı şaşkına çevirecek olay meydana geldi. Annesini kaybettikten 117 gün sonra dünyaya gelen Eliska isimli bebek Tıp dünyasında da eşi benzeri olmayan durum büyük şaşkınlık yarattı.

Eliska 15 Ağustos'ta doğdu. 27 yaşındaki annesinin ise 21 Nisan'da beyin ölümü gerçekleştiği açıklandı. Fetüsün gelişmesini sağlamak için üç aydan uzun süre hayatta tutulan, beyin ölümü gerçekleşen bir kadından sağlıklı bir kız çocuğunun dünyaya geldiğini duyurdu.

Eliska'nın 15 Ağustos'ta 2,1 kg ağırlığında doğduğunu ve taburcu edilerek eve götürüldüğü belirtildi. Yakın zamanda bir bebeği olduğu için kendisini emziren teyzesinin yardımıyla artık büyüyor.

27 yaşındaki annesi, 16 haftalık hamileyken beyin kanaması geçirdikten sonra 21 Nisan'da beyin ölümü gerçekleşti. Hastane, epilepsi belirtileriyle birlikte arteriyovenöz malformasyon öyküsü olduğunu söyledi.

Muhabir: Meryem TORİ