Resmi Gazete'de bugün (26.07.2024) Resmi Gazete'de bugün (26.07.2024)

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 yıl aradan sonra CHP Genel merkezinde Özgür Özel’e iadeyi ziyareti devam ederken teleferik kazası nedeniyle tutuklu bulunan CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tahliye haberi geldi. 
Davayla ilgili olarak 5'i tutuklu 12 sanığın yargılanmasına, 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.
Öğleden önce sanık ve avukatlarından savunma alınırken, müşteki ve avukatları da ifade verdi. Öğleden sonra yapılan duruşmada ise mahkemeye sunulan teknik raporlarla ilgi sanık avukatları görüş bildirdi. 
Tahliyeye yönelik savunmasını yapan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, mahkemeden asla merhamet dilemediğini belirterek, “Eğer bir suçum varsa tutuklamaya devam edin. Ben hastalıklarımı bilerek yola çıktım. Büyük bir ilçeye belediye başkanı oldum ve koltuğumda 2 gün oturabildim. Kepez benden hizmet bekliyor. Adaletinize güveniyorum. Özgürlüğümü istiyorum” dedi.
Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından ara kararını açıkladı. 
Mahkeme tutuksuz sanık Suphi Kaplan'ın tutukluluğuna karar verirken, Serkan Yellice, Okan Erol, Ahmet Buğra Samsunlu ve Serdar Tezcan'ın da tutukluluğunun devamına karar verdi. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ü yurt dışına çıkış yasağı ile tutuksuz yargılanmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi. 

Kaynak: İHA