Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 2025 kapsamında düzenlenen 'Savaşan İHA Yarışması'na ev sahipliği yapıyor. 27 Ağustos'ta başlayan ve büyük bir ilgi gören yarışmada, finale kalan 40 takım kıyasıya mücadele ediyor.

TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması Gökçeada'da Sürüyor

Bu yıl 693 takımın başvurduğu yarışmanın final etabında, 521 yarışmacı Gökçeada Havalimanı'nda hünerlerini sergiliyor. Festivalin 6. gününde üç yarışma tamamlanırken, heyecan 7 Eylül'e kadar devam edecek.

TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması Gökçeada'da Sürüyor

GESTAŞ'tan Katılımcılara Ulaşım Desteği
Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, yarışma kapsamında GESTAŞ tarafından Çanakkale'den Gökçeada Havalimanı'na ücretsiz ulaşım imkanı sağlanıyor. Aynı kolaylık, dönüş yolunda da geçerli olacak. Katılımcılar, ücretsiz biletlerini Çanakkale, Eceabat ve Kabatepe GESTAŞ iskelelerinden temin edebilirler.

Çanakkale Ayvacık'ta Yürek Yakan Olay!
Çanakkale Ayvacık'ta Yürek Yakan Olay!
İçeriği Görüntüle

TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması Gökçeada'da Sürüyor

Bu organizasyon, teknoloji ve havacılık tutkunlarını bir araya getirirken, genç yeteneklerin gelişimine de önemli katkılar sunuyor.

Kaynak: İHA