Mersin’in Silifke ilçesinde 13 Ağustos’ta başlayan ve büyük ölçüde kontrol altına alınan orman yangını, çok sayıda evi kullanılamaz hale getirdi. Balandız ve Kırtıl mahalleleri çevresinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak 6 mahalle ve 7 mevkideki 984 haneden 1851 kişinin tahliyesine neden oldu.
Alevlerin söndüğü bölgelerdeki hasar, yangının boyutunu gözler önüne serdi. İmamuşağı Mahallesi Bağalanı mevkisinde evleri yanan vatandaşlar, 70-80 yıllık yuvalarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Evi kül olan Muzaffer Göztaşı, “İçinde bulunduğumuz ev 70-80 yıllık yurdumuzdu. Yangında yandı, bitti. Elimizde kalan buydu, o da kül oldu. Biz de yandık, bittik. Bir yardım eden olursa ‘Allah razı olsun’ deriz. Yoksa kendi başımızın çaresine bakacağız.” dedi.

Yangında evini ve bir yıllık emeğini kaybeden Hayati Özer ise “Bu evde annem ve 5 kardeşimle yaşıyorduk. 40 çuval buğday, zeytinyağlarımız, annemin emekli maaşından birikimi, tüm eşyalarımız yandı. Üzerimdeki tişört ve pantolon dışında hiçbir şeyim kalmadı.” sözleriyle yaşadıkları yıkımı anlattı.
Yangında evlerin yanı sıra Çatakkoyağı mevkisindeki iki mezarlığın da hasar gördüğü bildirildi.
Yangına 10 helikopter, 2 uçak, 122 kara aracı ve 344 personel ile müdahale edildi. 53 hanenin zarar gördüğü olayda, dumandan etkilenen 1 personel ve 16 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi.





