Sunuculuğunu sanatçı Turgay Başyayla’nın yaptığı, amatör ve profesyonel herkesin katılımına açık olan ve TRT’de yayınlanan ‘Sen Türkülerini Söyle’ yarışmanın ikinci sezonu da büyük ilgi görüyor.

Bu sezonda Aysun Gültekin, Özhan Eren, Emre Yücelen, Öykü Gürman ve İsmail Altunsaray jüri üyeliğini yaparken, ilk sezonda olduğu gibi yine amatör sesler, büyük ustaların mükemmel türkülerini yaşatmaya devam ediyorlar.

Programın 23. bölümünde Aşık Reyhani’ye ait olan ‘Baba’ türküsünü seslendiren Gökhan Göçmen, güçlü sesi, duruşu ve samimi yorumu ile duygusal anlar yaşattı.

Genç sanatçı, Babalar günü dolayısıyla türküyü tüm şehit babalarına armağan ettiğini söylerken sunucu Turgay Başyayla başta olmak üzere stüdyoda bulunan jüri üyeleri, diğer yarışmacılar ve seyircilerden büyük beğeni topladı. Stüdyoda bulunan izleyiciler Göçmen’in muhteşem yorumuyla göz yaşlarını tutamazken jüri üyeleri genç yorumcuyu ayakta alkışladı.

TÜRKÜNÜN HİKAYESİ DUYGULARI ZİRVEYE ÇIKARTTI
Gökhan Göçmen ‘Baba’ türküsünü Aşık Reyhani’nin Kars’ta cezaevinde yattığı sıralarda yazdığını belirterek hikayeyi samimi bir dille kısaca şöyle anlattı:
“Reyhani baba Kars cezaevinde yattığı sıralarda cezaevindeki bir dostu görüş gününde yanına gelir ve der ki; ‘Herkesin bir geleni geçeni var. Kaçtır geliyorum, bakıyorum kimseyi görmüyorum. Kimsen yok mu senin?’ Reyhani baba, ‘Babam var.’der. Bunun üzerine arkadaşı, ‘Çağır, neden gelmiyor seni buraya görmeye?’ der. Aşık Reyhani, ‘Babamda kalp rahatsızlığı var, eğer benim burada olduğumu duyarsa belki kalp sekmesinden hayatını kaybedebilir.’ der.  Arkadaşı bunun üzerine, ‘Sen buradayken eğer baban vefat ederse birbirinizi hiç göremeyeceksiniz, sen bunu bir şekilde babana ilet.’der. İşte Aşık Reyhani baba böylelikle bu dizeleri babasına ithafen cezaevinden yazar.”

Türkünün iki kıtasının daha olduğunu söyleyen Gökhan Göçmen, izin isteyerek kalan bir dörtlüğü daha seslendirdi.

Türkünün devamında stüdyoda ki jüri üyelerinden Kara Tren türküsüyle gönüllerde taht kuran Özhan Eren göz yaşlarını tutamadı.

Özhan Eren, Göçmen’nin performansını değerlendirirken: “Gönlüne sağlık kardeş kusursuz, çok güzeldi. Allah razı olsun babalarımızı tekrar yad ettik, 20 sene oldu benimki göçtü gitti. Bazen eskilerden bir hikaye geliyor aklıma, nemen babama sorayım diye aklımdan geçiririm, şimdi de sayende fazlasıyla babamı aklımdan geçirdim.” dedi. Eren, sözlerini gözyaşlarını silerek ‘sağ olasın var olasın’ diyerek bitirdi.

Babalar gününe bir gün kala, yarışmanın finaline doğru ilerlerken, Gökhan Göçmen’in bu performansı yarışmacılar, jüriler ve izleyiciler tarafından unutulmaz anlar arasında yer aldı. 

Sosyal medyada da geniş yankı buldu. Göçmen’in “Baba” türküsü ile sergilediği performans, yarışmanın en akılda kalıcı anlarından biri olarak şimdiden tarihe geçti.

İŞTE AŞIK REYHANİ’NİN O MUHTEŞEM TÜRKÜSÜ
Gelen yok soran yok nerdeyim baba.
Aylar oldu aramadın sormadın
Dara düştüm imdadıma gelmedin
Dağlar arkasında perdeyim baba

Akşam olur dokuz kilit vurulur
Baba garip olanların beli kırılır.
İştima yapılır künye sorulur 
İşte böyle garip bir yerdeyim baba

Namı kul meskeni zindan
Dünya nicesini kılmış perişan.
Bir zamanlar zeynele oldu mesken
Yusuf'un yattığı yerdeyim baba

Reyhaniyim gördüm kara günleri
Gözümün yaşıyla yazdım defteri.
Karstan ileriye çıldırdan geri
Kazların bol olan yerdeyim baba

Muhabir: Rümeysa Nur KARAOSMANOĞLU