26 Temmuz Cuma Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak? 26 Temmuz Cuma Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak?

Eşref Saati, Behzat Ç. ve Yol ayrımı gibi yapımlarda yer alan Türk tiyatrosu, sinama ve televizyon dünyasının ünlü ismi Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti.

Sanat dünyasını yasa boğan acı haberi X hesabından Cem Yılmaz duyurdu. Acı haberi duyan sevenleri peş peşe paylaşımlarda bulundu. Türk tiyatrosu, sinama ve televizyon dünyasının sevilen isimlerinden olan Ahmet Uğurlu, 2 Ağustos 1952 tarihinde Konya'da doğan Uğurlu, Ankara Devlet Konservatuvarı'nda tiyatro eğitimi almıştır.

Aldığı tiyatro eğitimi ona sahne sanatlarına olan derin ilgisini ve yeteneğini geliştirme imkanı tanımıştır. Uğurlu’nun hayatı, çeşitli Devlet Tiyatroları'nda sergilediği performanslar ve aldığı rollerle şekillenmiştir. Tiyatro sahnesindeki varlığını sinema ve televizyona da taşıyan Uğurlu, çok sayıda önemli film ve dizide rol almıştır. Uğurlu’nun sinema kariyerinde Derviş Zaim'in yönettiği "Tabutta Rövaşata" filmi Uğurlu’nun hayatında önemli bir dönüm noktası oldu.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT