Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Akçakoyunlu Köyü’nde, zeytin sezonunun başlaması dolayısıyla zeytin hasat programı düzenlendi. İlçede hem Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli hem de üretici olan Abdullah Özdemir’in zeytin bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik, bölgenin tarımsal üretim gücünü bir kez daha ortaya koydu.

Osmaniye’de Zeytin Hasadı (1)

Programa, Düziçi Kaymakamı Kadir Yurdagül, Düziçi Belediye Başkanı Mustafa İba, İlçe Emniyet Müdürü Ersin Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özkan Çakmakcı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özcan Demirtaş, Yarbaşı Belediye Başkanı Ökkeş Aksoy, Ziraat Odası Başkanı Ünal Köksal, siyasi parti temsilcileri ve teknik personeller katıldı.

Osmaniye’de Zeytin Hasadı (6)

Osmaniye'de Seri İş Yeri Hırsızı T.C. Tutuklandı
Osmaniye'de Seri İş Yeri Hırsızı T.C. Tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Kaymakam Yurdagül: “Zeytin, Ekonomimizin ve Toprağımızın Bereketidir”
Zeytin bahçesinde incelemelerde bulunan Kaymakam Kadir Yurdagül, üretici Abdullah Özdemir’den bahçe bakımı, verim ve hasat süreci hakkında bilgi aldı. Çalışanlarla sohbet eden Kaymakam Yurdagül, zeytinin hem bölgesel hem de ulusal ekonomide stratejik bir değere sahip olduğunu vurguladı.
“Zeytin, bu toprakların bereketini temsil eden bir üründür. Üreticilerimizin alın teriyle ortaya çıkan her damla zeytinyağı, hem ekonomimize katkı sağlıyor hem de sofralarımıza sağlık taşıyor. Tüm çiftçilerimize bereketli, kazançlı ve kolay bir hasat dönemi diliyorum.”
Kaymakam Yurdagül, üreticilerin modern tarım yöntemleriyle çalışmaya devam etmelerinin, Düziçi’nin tarım potansiyelini daha da yukarı taşıyacağını belirtti.

Osmaniye’de Zeytin Hasadı (3)

Demirtaş: “Düziçi, Kaliteli Zeytin Üretiminde Hızla İlerliyor”
Programda konuşan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özcan Demirtaş, Düziçi’nin iklimi ve toprak yapısı sayesinde yüksek kaliteli zeytin üretiminde öne çıkan bir bölge olduğunu söyledi.
“Düziçi’miz zeytincilikte hızla yol alıyor. Çiftçilerimizin en kaliteli zeytinleri üretmeye devam edeceğine yürekten inanıyorum. Ancak kaliteli üretim için hasat ve sonrası süreçte dikkat edilmesi gereken noktalar var.”

Demirtaş, zeytinin hasat sonrası en geç 24 saat içinde yağa dönüştürülmesi gerektiğini, taşıma sürecinde çuvallar yerine hava alabilen kasaların kullanılmasının ürün kalitesini korumada kritik önem taşıdığını belirtti.
“Hasat planlı şekilde, fabrikalarla koordineli yapılmalı. Bu, hem ürün kalitesini hem de verimi artırır. Zeytincilikte başarının anahtarı, doğru zamanlama ve bilinçli üretimdir.”

Osmaniye’de Zeytin Hasadı (2)

Zeytin, Düziçi’nin Tarımsal Markası Olma Yolunda
Zeytin üretiminin ilçe ekonomisine büyük katkı sağladığını belirten yetkililer, Düziçi’nin önümüzdeki yıllarda bölgesel bir zeytin ve zeytinyağı merkezi haline gelmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün teknik destekleriyle, üreticilerin modern tarım uygulamalarına geçişinin hızlandığı, bu sayede ürün kalitesi ve rekoltenin her yıl arttığı kaydedildi.

Osmaniye’de Zeytin Hasadı (4)

Çiftçiden Emeğe Vefa: “Zeytin, Sabır ve Emeğin Eseridir”
Bahçe sahibi Abdullah Özdemir, zeytinciliğin mevsimlik değil, yıl boyu emek gerektiren bir uğraş olduğunu belirterek, “Zeytin sabır, özen ve sevgi ister. Bizler hem toprağa hem emeğe inanıyoruz. Bu hasat, emeğin bereketidir.” dedi.


Muhabir: Kübra KIRŞAN