Osmaniye Tarım ve Orman Müdürlüğü, veteriner hekimlerin mesleki becerilerini güçlendirmek amacıyla eğitim programı düzenledi
"Numune Alma, Enstitü ve Laboratuvara Numune Gönderme/Velbis Kullanımı" ve "Otopsi Teknikleri ve Otopside Dikkat Edilecek Hususlar" konulu eğitim, Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirildi.
Eğitimde, Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü'nden Veteriner Hekim Şadiye Çerçi ve Veteriner Hekim Hüseyin Topçuoğlu, katılımcılara önemli bilgiler aktardılar.
Eğitimin açılış programına, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş ve Müdür Yardımcısı Recep Bulut da katıldı. 
Açılış konuşmalarında, veteriner hekimlerin mesleki bilgi ve tecrübelerinin artırılmasının sektördeki kalite ve verimliliği artıracağı vurgulandı.

Osmaniye Milletvekili Derya Yanık: Mağdur olan hemşehrilerimiz için gereğini yapıyoruz Osmaniye Milletvekili Derya Yanık: Mağdur olan hemşehrilerimiz için gereğini yapıyoruz

440940098 740746601566310 8845915652333313900 N
Eğitimde, numune alma teknikleri ve laboratuvara numune gönderme süreçleriyle beraber otopsi teknikleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar detaylı bir şekilde ele alındı. Katılımcılar, teorik bilginin yanı sıra uygulamalı eğitimlerle de konuları daha yakından öğrenme fırsatı buldu.
Katılımcılar, eğitim sonunda mesleklerinde daha yetkin ve bilinçli bir şekilde hizmet verebilmek adına kazandıkları bilgilerle memnuniyetlerini dile getirerek bu tür eğitimlerin düzenli olarak yapılmasının veteriner sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına katkı sağlayacağını kaydettiler.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN