Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından yürütülen proje farkındalığı çalışmaları kapsamında öğretmenlere yönelik TÜBİTAK proje bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Toprakkale Milli Eğitim Müdürlüğü salonundaki toplantıya Şube Müdürü Bilal Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, öğretmenler ve okul idarecileri katıldı.
Programda Ar-Ge Birimi proje koordinatörleri Mehmet Karip ve Nail Dayanç, katılımcılara TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları ve 2204-A/B Araştırma Projeleri hakkında detaylı bilgiler sundu.
Proje Süreci ve Değerlendirme Kriterleri Anlatıldı
Sunumlarda proje hazırlama süreci, değerlendirme kriterleri ve örnek proje uygulamaları üzerinde duruldu. Öğretmenlerin proje üretme becerilerini geliştirmeye yönelik önemli ipuçları paylaşıldı.

Her Okulun Bir Proje Üretme Potansiyeli Var”
Toplantının açılışında konuşan Şube Müdürü Bilal Yalçın, öğretmenlerin proje süreçlerinde aktif rol almasının önemine vurgu yaptı. Yalçın, “Her okulun bir proje üretme potansiyeli var. Öğrencilerimizin fikirlerini hayata geçirmek için sizlerin rehberliği çok kıymetli,” ifadelerini kullandı.
Programın sonunda öğretmenler, proje hazırlama süreçleriyle ilgili sorular yönelterek fikir alışverişinde bulundu. Katılımcılar, toplantının proje üretiminde farkındalık yarattığını belirtti.





