Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde belediye ekipleri, vatandaşların yeni yıla daha sağlıklı ve güvenilir bir ortamda girmesini sağlamak amacıyla market denetimlerini sıkılaştırdı.

Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelindeki yerel ve zincir marketlerde kapsamlı bir "yılbaşı mesaisi" gerçekleştirdi.

Gramajdan Raf Fiyatına Her Şey İncelendi
Zabıta ekipleri, denetimler sırasında sadece evrak kontrolüyle yetinmedi. Tüketicinin mağdur edilmemesi adına raflardaki ürünleri tek tek inceleyen ekipler, şu kriterlere odaklandı:
• Hijyen Standartları: İşletmelerin genel temizliği ve gıda saklama koşulları.
• Etiket ve Kasa Uyumu: Reyon fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığı.
• Gramaj Kontrolü: Özellikle ekmek ve temel gıda ürünlerinde gramaj eksikliği incelemesi.
• Tarih Denetimi: Ürünlerin son kullanma tarihlerinin (SKT) geçip geçmediği.

Zabıtadenetimkadirli1

Kurallara Uymayanlara Geçit Yok
Yapılan titiz kontroller sonucunda, hijyen kurallarını ihlal eden, son kullanma tarihi geçmiş ürün bulunduran veya belgelerinde eksiklik tespit edilen 3 işletmeye idari para cezası uygulandı.

Osmaniye’de 2026’nın İlk Bebeği Elin Doğdu
Osmaniye’de 2026’nın İlk Bebeği Elin Doğdu
İçeriği Görüntüle

Ekipler, mevzuata aykırı görülen ürünlerin raflardan kaldırılmasını sağlarken, işletme sahiplerine gerekli uyarıları tutanakla tebliğ etti.

Başkan Olcar: "Halkın Sağlığı Kırmızı Çizgimizdir"
Denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar, vatandaşların huzurlu bir yılbaşı geçirmesi için sahada olduklarını belirtti. Başkan Olcar, şunları kaydetti:
"Vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşması ve tüketici haklarının korunması bizim önceliğimizdir. Marketlerdeki haksız fiyat artışlarına, gramaj oyunlarına ve hijyen dışı koşullara asla müsaade etmeyeceğiz. Zabıta ekiplerimiz kararlılıkla çalışmaya devam edecek. Halkımızın sağlığı bizim kırmızı çizgimizdir."

Kadirli Belediyesi, yılbaşı gecesine kadar denetimlerin artarak süreceğini, vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları belediyenin çözüm merkezine bildirebileceklerini hatırlattı.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN