Hasat olgunluğuna ulaşan silajlık mısır, zorlu şartlarda hasat ediliyor Hasat olgunluğuna ulaşan silajlık mısır, zorlu şartlarda hasat ediliyor

Osmaniye Belediyesi, kurban satış alanı ve kesim yerlerini belirledi.
Kurban satış yerleri olarak Dereobası Köyü civarı, konteyner kent yanı ve Yunus Emre Mahallesi'ndeki Osmaniye Belediyesi Hayvan Satış Pazarı olarak belirlendi.
Satış alanı olarak belirlenen bölgelerde alıcı ve satıcılar için su, tuvalet ve benzeri ihtiyaçların karşılanması için belediye tarafından gerekli tedbirler alınacak.
Kurban satış Pazar alanı ile ilgili konuşan Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet; “Yaklaşmakta olan kurban bayramı öncesi kurban satış alanını belirledik. Burası konteyner kentimizin hemen yanı başında yer alıyor. Çevre yollarımızdan ve şehrimizden daha erişilebilir bir alan olduğunu düşündük. Besicilerimizin kurbanlıkları daha rahat buraya ulaştırmaları ve siz değerli hemşerilerimizin ihtiyaç duymuş olduğunuz kurbanlıkları temin etmeniz için bu alanın daha elverişli olduğunu düşünüyor, sizlerin hizmetine sunuyoruz. Tüm hemşerilerimizi saygıyla, sevgiyle selamlıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kurbanlık Satış Alanı Belirlendi (3)
KURBAN KESİM ALANLARI BELİRLENDİ
Osmaniye Belediyesi, vatandaşların kurban ibadetlerini yerine getirebilmeleri için kurban kesim alanlarını belirledi.
Vatandaşlar kurbanlarını belediye mezbahanesi, özel et kombinelerinde kesebilecekler. Ayrıca özel oto yıkama ve yağlama yerlerinde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden alınacak izin doğrultusunda kasap bulundurmak şartıyla kesim yapabilecekler. İzin alınmadan kesim yapılan yerlerin tespiti halinde gerekli yasal yaptırımlar uygulanacak. Hayvan satış pazarlarında sağlıklı ortam oluşmayacağı için satış alanlarında ve kamuya açık alanlarda, yol, park ve benzeri yerlerde kurban kesimi yapılamayacak. Vatandaşlar kendilerine ait alanlarda genel sağlık kurallarına uygun ve çevreye zarar vermeyecek bir biçimde kurbanlarını kesebilecekler.
Kurban kesim alanları olarak belirlenen alanlar ile şehir merkezinde çevreye zarar verecek ve vatandaşları rahatsız edecek tüm konular Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin sürekli denetiminde olacağı kaydedildi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN