Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Engelsiz Gelecek Kulübü'nün Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle düzenlediği Engelsiz Yetenekler Festivali, yoğun bir katılımla sona erdi. Üç gün boyunca süren etkinlikler, engelli bireylerin yeteneklerini sergilemelerine olanak sağlarken, toplumsal farkındalığı da artırdı.
Festivalin ilk günü, anlamlı bir farkındalık yürüyüşüyle başladı. Ardından Prof. Dr. Ramin Aliyev'in "Pozitif Psikoloji ve Özel Gereksinimli Bireyler" konulu konferansı katılımcılarla buluştu. Günün devamında özel gereksinimli bireyler, kukla, müzik, dans ve resim gösterileriyle izleyenleri büyüledi.
Festivalin ikinci gününde ise Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi Bölümü'nde renkli bir "Engelsiz Masterchef" etkinliği düzenlendi. Özel gereksinimli çocuklar, anneleri ve üniversite öğrencileri birlikte kek yaparak keyifli bir yarışma gerçekleştirdi.
Etkinliğin son gününde sporun birleştirici gücü ön plana çıktı. Basketbol, tekerlekli sandalye basketbolu, oturarak voleybol ve bilek güreşi gibi çeşitli spor branşlarında gösteri müsabakaları düzenlendi. Öğrencilerin yeteneklerini sergilediği müsabakalar büyük ilgi gördü ve salonda heyecan dolu anlar yaşandı. Üniversiteyi temsilen etkinlikleri takip eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Özalp, sporculara emeklerinden dolayı teşekkür belgesi takdim etti. Ardından Rektörlük Büyük Salon'da düzenlenen söyleşide, özel gereksinimli üniversite öğrencileri ve aileleri deneyimlerini paylaştı.
Engelsiz Gelecek Kulübü Danışmanı Öğr. Gör. Mehmet Işıker, kapanış konuşmasında festivalin amacına ulaştığını belirterek, özel gereksinimli bireylerin yeteneklerini sergileyebilecekleri bir platform oluşturulduğunu ve toplumsal farkındalığın arttırıldığını vurguladı. Programın gerçekleşmesinde emeği geçen başta OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun olmak üzere, Engelsiz Gelecek Kulübü Başkanı Sedef Dağ ve kulüp yöneticilerine, destek veren tüm kurum, dernek, okul, spor kulübü ve gönüllülere teşekkürlerini sundu.