Osmaniye’de 6 yaşındaki bir çocuk ile annesinin su kanalında elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdiği olayla ilgili 9 sanığın yargılanmasına başlandı.
Duruşmada Sanıklar ve Tanıklar Dinlendi
Osmaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar kontrolör B.K, işçi denetçisi C.S, kepçe operatörü M.N.O, harita teknikeri M.G ile bazı tanıklar ve taraf avukatları katıldı.
İşçi denetçisi A.E, kürekçiler F.G, K.U, Ö.Y ve kaynakçı M.E ise duruşmaya SEGBİS aracılığıyla bağlandı.
Sanıklar Suçlamaları Reddetti
Savunmasını yapan işçi denetçisi A.E, olay günü Kadirli’de başka bir ekiple malzeme alımıyla ilgilendiğini, kazının yapıldığı yer ve yöntem konusunda bilgi sahibi olmadığını söyledi.
Kontrolör B.K, olayda kusurunun bulunmadığını belirterek suçlamaları reddetti.
İşçileri denetleyen C.S ise şirket bünyesinde malzeme tedarikiyle görevli olduğunu, kazının yapıldığı gün araçtan inmediğini ifade ederek sorumluluğunun bulunmadığını öne sürdü.
Kepçe operatörü M.N.O, kazı sırasında elektrik kablolarına zarar vermediğini iddia etti. Diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçları kabul etmedi.
Mahkeme Duruşmayı Erteledi
Tanıkların ve avukatların beyanlarını dinleyen mahkeme heyeti, sanıkların mevcut halinin devamına hükmederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olayın Geçmişi
Toprakkale ilçesi Kışla Mahallesi’nde 23 Nisan’da yaşanan olayda, evlerinin önünden geçen su kanalında elini yıkamaya çalışan 6 yaşındaki Özlem Üstün ile ona yardım eden annesi Cennet Üstün (37) elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.
Hazırlanan iddianamede 9 sanık hakkında 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep edilmiş, dosya Osmaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.





