Osmaniye’de Dağcılık Federasyonu branşları arasında yer alan ve günden güne yaygınlaşan ekstrem spor dallarından kanyoning eğitimi düzenlendi.
Temel Eğitim ve İleri Seviye Eğitimi ile kanyonları dağcılık yöntemiyle geçmeyi hedefleyen kanyoning, dünyada da en çok rağbet gören branşlar arasında yer alıyor.
Osmaniye’de, 20-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 1. eğitim, Çona Kanyonu'nda başladı. Bu eğitim, katılımcılara kanyoning sporunun temel tekniklerini öğretmeyi ve güvenli bir şekilde kanyon geçişi yapmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Whatsapp Görsel 2024 05 20 Saat 22.03.38 Dceb3D99
Ekim ayında İleri Seviye Eğitimi, geçen yıl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde ilk kez keşfi yapılan ve Vali Erdinç Yılmaz'ın adını taşıyan 100. Yıl Kanyonu'nda düzenlenecek. Bu eğitim, katılımcılara daha zorlu kanyon geçişleri için gerekli olan ileri teknikleri öğretmeyi hedefliyor.
Osmaniye'nin eşsiz doğasında gerçekleştirilen bu eğitimler hem ilimizin tanıtımına katkı sağlıyor hem de kanyoning sporuna ilgi duyanları bir araya getiriyor.  

Ersin Tatar’dan önemli mesaj: “Türkiye Cumhuriyeti ile aramızdaki bağı kimse koparamaz” Ersin Tatar’dan önemli mesaj: “Türkiye Cumhuriyeti ile aramızdaki bağı kimse koparamaz”

Muhabir: Ümit KAHRIMAN