Osmaniye Mimar Sinan Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi kapsamında farkındalık yaratan bir etkinliğe imza attı.
Okul yönetimi, Gençlik Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen "Merkezim Her Yerde" etkinliğine katılım sağlayarak öğrencilerine unutulmaz bir deneyim yaşattı.
Gençlik Merkezi'nin koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlik, Mimar Sinan Ortaokulu öğrencileri için hem eğlenceli hem de öğretici bir gün sundu.
Öğrenciler, Gençlik Merkezi’nin deneyimli rehberleri eşliğinde hazırlanan çeşitli atölye çalışmalarına ve sosyal faaliyetlere aktif olarak katıldı.

Program içeriği, gençlerin ilgi alanlarına hitap eden çeşitli geleneksel ve modern oyunlar, spor aktiviteleri ve özellikle değerler eğitimi içerikli etkinliklerden oluştu. Öğrenciler, bu faaliyetler aracılığıyla teorik bilgilerin yanı sıra pratik hayatta kullanacakları önemli becerileri kazanma fırsatı buldu.
Etkinliğin temel amacı, gençlerin sosyal becerilerini geliştirmek ve çağımızın en önemli ihtiyaçlarından biri olan birlikte hareket etme ve dayanışma kültürünü güçlendirmekti. Atölye çalışmalarında öğrenciler, ekip çalışmasının önemini kavrarken, farklılıklarına rağmen ortak bir amaç etrafında birleşme deneyimini yaşadı.
Mimar Sinan Ortaokulu yetkilileri, ÇEDES projesinin hedefleri doğrultusunda bu tür etkinliklerin öğrencilerin akademik başarısını desteklemenin yanı sıra, onların iyi birer vatandaş ve sorumlu birey olarak yetişmelerine katkı sağladığını belirtti.
Okul yönetimi ve öğretmenler, öğrencilere bu anlamlı fırsatı sunan Osmaniye Gençlik Merkezi yetkililerine ve projeye destek veren tüm gönüllülere teşekkürlerini iletti.
Program, öğrencilerin coşkulu katılımıyla başarıyla tamamlandı.




