Osmaniye’de 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Görme engelli bireylerin toplumda yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için gerçekleştirilen yürüyüş, Osmaniye Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı içerisinde bulunan Altı Nokta Körler Derneği Osmaniye Şubesi binasında sona erdi.

Osmaniye AVM'de Hayat Kurtaran Bilgiler Paylaşıldı!
Osmaniye AVM'de Hayat Kurtaran Bilgiler Paylaşıldı!
İçeriği Görüntüle

Osmaniye’de 15 Ekim Beyaz Baston Günü (3)

Farkındalık İçin El Ele: Gören ve Görme Engelliler Aynı Yolda
Etkinliğe Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Türk Kızılayı Osmaniye Şubesi, 29 Ekim Kadınlar Derneği ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Engel-Siz Gelecek Kulübü üyeleri destek verdi. Katılımcılar, empati oluşturmak amacıyla beyaz bastonlarla yürüyüş yaptı.
Yürüyüşün ardından, gören ve görme engelli bireyler arasında özel bir satranç turnuvası düzenlendi. Etkinlik, dayanışma ve farkındalık mesajlarıyla sona erdi.

Osmaniye’de 15 Ekim Beyaz Baston Günü (1)

“Görme Engellilerin Toplumdaki Yerine Dikkat Çekmek İstedik”
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şube Müdürü Oğuzhan Daydaylıoğlu, etkinliğin önemine değinerek şu ifadeleri kullandı:
“Her yıl 7-14 Ekim tarihleri arasında kutlanan Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü kapsamında, farkındalık yaratmak için bir araya geldik. Görme engelli bireylerin toplumda yaşadıkları zorlukları anlatmak, onlara nasıl destek olunabileceğini göstermek istedik. Empati yürüyüşümüzün ardından, gören vatandaşlarımızı da beyaz bastonlarla yürüyüşe davet ettik. Günün anlamına uygun olarak satranç turnuvamızla etkinliğimizi tamamladık.”

Osmaniye’de 15 Ekim Beyaz Baston Günü (5)

“Osmaniye Halkına Duyarlılıklarından Dolayı Teşekkür Ediyorum”
Altı Nokta Körler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Ziya Demez ise katılım gösteren herkese teşekkür ederek, şunları söyledi:
“Bugün 15 Ekim Beyaz Baston Günü. Görme engellilerin toplumda fark edilmesi ve empati kurulması amacıyla Cumhuriyet Meydanı’ndan dernek binamıza kadar yürüyüş gerçekleştirdik. Bizleri yalnız bırakmayan, destek olan tüm Osmaniye halkına teşekkür ediyorum.”

Osmaniye’de 15 Ekim Beyaz Baston Günü (4)

Osmaniye’de Engelsiz Yaşam İçin Dayanışma
Etkinlik, görme engelli bireylerin toplumsal farkındalığını artırmak, empatiyi güçlendirmek ve engelsiz yaşam bilincini yaymak açısından büyük önem taşıdı. Katılımcılar, benzer farkındalık çalışmalarının yıl boyunca sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: İHA