Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen Yöresel Yemek Lezzetleri Festivali başladı.
Festival kapsamında Atatürk Caddesinde kurulan stantlarda, kente özgü yöresel yemekler yer aldı.
Devlet Bahçeli Meydanında toplanan kalabalık, buradan festivalin yapıldığı Atatürk Caddesine yürüdü.
Belediye Başkanı İbrahim Çenet, yaptığı açıklamada, festivale katılan ve destek verenlere teşekkür etti.

Osmaniye Milletvekili Derya Yanık: Mağdur olan hemşehrilerimiz için gereğini yapıyoruz Osmaniye Milletvekili Derya Yanık: Mağdur olan hemşehrilerimiz için gereğini yapıyoruz

I M G 20240511 W A0013
Osmaniye’de kalıcı eserler bırakabilmek için çalıştıklarını ifade eden Çenet, “Ülkemizde yaşanan deprem sonrasından insanlarımızın yorulduğunu, bitap düştüğünü görüyoruz. Bizler de istiyoruz ki; hemşerilerimize anneler gününde ve yaklaşmakta olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öncesi de gençlerimize de şöyle güzel bir lezzet şöleni sunalım. Türkiye’nin her yerinden bugün konuk ettiğimiz şeflerimiz, aşçılarımız aramızdalar. Almanya’dan gelen şefimiz var aramızda. Annelerimizin, anneannelerimizin yaptığı o güzel geleneksel yemekleri yaparak yaşatarak artık, gençliğimizin o hazıra alıştığı, Fast Fod’a alıştığı yemekleri bir kenara bırakıp, kendi kültürümüzü yaşatmak istiyoruz. Sizlerde bugün buraya gelerek bu anı bizlerle yaşadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada insanımıza daha çok güzel şenlikleri, festivalleri yapacağımızı ifade ediyoruz” 

I M G 20240511 W A0094
Konuşmadan sonra festivalin açılışı Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Garnizon Komutanı Albay Hakan Kocabaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halit Gülten, Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva tarafından yapıldı.

I M G 20240511 W A0041
Açılışın ardından protokol, stantları gezdi.
Festivalin ilk gününde gastroshow ve yarışmalar, müzik dinletisi, çocuk etkinliği, söyleşi ve Türkü dinletisi yapılacak.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN