Osmaniye Ticaret Borsası (OTB), kentin önemli tarım ürünü olan yer fıstığının hak ettiği değeri bulması için çalışmalarını sürdürüyor. 

Bu kapsamda, TBMM 27. Dönem Ak Parti Osmaniye Milletvekili ve Ak Parti Genel Merkez MKYK Üyesi İsmail Kaya, OTB heyeti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ziyaret edildi.

Ziyarette, Osmaniye'nin stratejik tarım ürünlerinden yer fıstığının destekleme kapsamına alınması ve özel işlem görmesi amacıyla hazırlanan resmi belgeler, Borsa heyeti tarafından Milletvekili Kaya'ya sunuldu.

Osmaniye’de Gazze Dayanışma Çadırı kuruldu Osmaniye’de Gazze Dayanışma Çadırı kuruldu

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sait Çenet, görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Sayın İsmail Kaya'nın hem bölgemizi yakından tanıması hem de partimizdeki etkin konumu, yer fıstığımızın bu önemli taleplerinin hayata geçirilmesi sürecinde bize büyük güç verecektir. Yer fıstığımızın hak ettiği ekonomik değeri kazanması için tüm platformlarda temaslarımızı sürdürmeye kararlıyız" dedi.

Milletvekili İsmail Kaya ise yer fıstığının yalnızca Osmaniye için değil, Türkiye'nin tarım ekonomisi için de önemli bir ürün olduğuna dikkat çekti. 

Kaya, Osmaniye Ticaret Borsası'nın bu haklı taleplerini ilgili bakanlıklarla en kısa sürede paylaşacağını ve sürecin bizzat takipçisi olacağını ifade etti.

Bu görüşme, Osmaniye tarımının kalkınması ve yer fıstığı üreticilerinin desteklenmesi yönünde atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. 

Osmaniye Ticaret Borsası'nın yer fıstığına yönelik bu kararlı çabası, bölge çiftçileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN