AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 2016 yılında gerçekleştirilen hain darbe girişimine karşı halkın gösterdiği kahramanca direnişi bir kez daha hatırlattı.

"DÜNYA, MİLLETİMİZİN DURUŞUNU İZLEDİ"

Milletin direnişinin dünya tarafından hayranlıkla izlendiğini belirten Gülsoy, şu ifadelere yer verdi:
“15 Temmuz 2016 gecesi, milletimizin iradesini yok sayarak anayasal düzeni yıkmak ve Türkiye’yi karanlık bir sürece sürüklemek isteyen FETÖ/PDY mensubu hainler, milletimizin azmi ve cesareti karşısında büyük bir hezimete uğramıştır. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milyonlarca insanımız, tereddüt etmeden sokaklara çıkarak, demokrasimize sahip çıkmış; tanklara, silahlara ve kurşunlara karşı göğsünü siper etmiştir.”

Gülsoy, o gece başlayan ve günlerce süren demokrasi nöbetlerinin hür iradeye vurulmak istenen zincirin kırıldığını tüm dünyaya gösterdiğini ifade etti.

"MÜCADELEDEN TAVİZ VERİLMEYECEK"

Gülsoy, devletin tüm kurumlarıyla ve milletin desteğiyle her türlü terör odağına karşı mücadelenin süreceğini belirtti.
“Devletimizin tüm kurumlarıyla, güvenlik güçlerimizle ve en önemlisi milletimizin duası ve desteğiyle, ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden tüm terör örgütlerine ve karanlık odaklara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Bu millet, hainlere asla geçit vermeyecek, demokrasiden asla taviz vermeyecektir.”

Osmaniye'de 08 Ağustos 2025 Cuma Günü Vefat Edenler
Osmaniye'de 08 Ağustos 2025 Cuma Günü Vefat Edenler
İçeriği Görüntüle

"OSMANİYE MEYDANLARDA OLACAK"

15 Temmuz’un 9. yıl dönümünde Osmaniye’de düzenlenecek etkinliklere de dikkat çeken Gülsoy, halkı meydanlara davet etti:
“15 Temmuz’un 9. yıl dönümünde bir kez daha meydanlarda olacağız. Osmaniye’de gerçekleştireceğimiz etkinliklerde 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızla omuz omuza vererek, bu büyük direnişin ruhunu hep birlikte yaşatacağız.”

ŞEHİTLERE VE GAZİLERE MİNNET

Mesajının sonunda şehitleri rahmetle anan Gülsoy, gazilere ise sağlık ve huzur diledi:
“Bu vesileyle, 15 Temmuz gecesi şehadetiyle milletimizin kaderini değiştiren Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir başta olmak üzere, tüm demokrasi şehitlerimizi ve tarih boyunca vatanı uğruna canını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor; gazilerimize sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyor, milletimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü yürekten tebrik ediyorum.”

Muhabir: Rümeysa Nur KARAOSMANOĞLU