Osmaniye’de 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak başkanlığında düzenlenen toplantı, Osmaniye Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda yapıldı.
Toplantıya; Eğitim Müfettişleri Başkanı Ramazan Ayanoğlu, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ile il milli eğitim şube müdürleri katıldı.
Toplantı, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı 1. döneminin değerlendirilmesiyle başladı. Değerlendirme bölümünün ardından 2. dönemde yürütülecek iş ve işlemlere yönelik planlamalar ele alındı.
Toplantıda gündeme alınan konular arasında öğretmen ve idarecilerin görevlendirilmesi, 2025/63 sayılı Genelge kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerin değerlendirilmesi, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne ilişkin iş ve işlemler, Eğitim Müfettişleri Başkanlığı tarafından planlanan çalışmalar ve tasarruf tedbirleri kapsamında yapılacak uygulamalar yer aldı.
Ayrıca öğrenci başarısını etkileyen unsurlar, başarıyı artırmaya yönelik faaliyetler, Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK), MEBİ Portalı ile Halk Eğitim Merkezlerinde açılacak kurslar ve kurum projeleri ile Bakanlık projelerine katılım konuları görüşüldü.
Yoğun gündem maddeleriyle devam eden toplantıda okul bütçeleri ve aktarılan ödenekler, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin iş ve işlemleri, Toplum Yararına Program (TYP) çalışanları ve geçici işçilerin durumu, özel okul ve kurumlarla iş birliği süreçleri ile dikkat edilecek hususlar da ele alındı. Bunun yanı sıra EBYS, e-posta ve resmi sosyal medya iletişim gruplarının düzenli takibi, Türk Silahlı Kuvvetlerini Yaşatma, Güçlendirme ve Tanıtma Kulübü’nün kurulması konuları değerlendirildi.
Toplantıda ayrıca Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından “Radikalleşme ve Terörle Mücadele” kapsamında okullarda öğretmen ve öğrencilere yönelik konferanslar düzenlenmesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı’nda kullanılacak okul kıyafetlerinin belirlenmesi, Mesleki Eğitim Merkezleri ile Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan 2024/10 sayılı Genelge kapsamında kurumların sorumluluklarının yerine getirilmesi konuları da gündeme alındı.
Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak’ın dilek ve temennilerini iletmesinin ardından sona erdi.




