Asrın felaketi olarak anılan depremin hemen öncesinde temeli atılan Osmaniye Cebelibereket Şehitlik Camii, tamamlanarak ibadete açılmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 6 dönüm arazi üzerine kurulan cami, kapalı alanda 1.200, açık alanda ise 3.500 kişiye aynı anda namaz kılma imkânı sunacak şekilde tasarlandı.

Şehitlik Camii-1

Son teknolojiyle inşa edilen camide 2.500 metrekare mermer, 2.500 metrekare parke taş kullanıldı. Cenaze namazları için 250 metrelik gölgelik alan oluşturuldu. Tek minareli cami, kendisine özel trafosu ve GES sistemi sayesinde enerjisini üretebilecek.

Cebelibereket Şehitlik Cami

Çevre yolu ile hızlı tren hattının kesiştiği noktada, Asri Mezarlık önünde konumlanan cami; kamelyaları, ağaçlandırması ve çevre düzenlemesiyle Osmaniye’ye yeni bir simge kazandırıyor.

Bölge halkı tarafından uzun süredir eksikliği hissedilen caminin, hem konumu hem de kapasitesiyle önemli bir ihtiyacı karşılayacağı ifade ediliyor. Asri Mezarlık çevresinde cenaze namazlarının rahatça kılınabileceği, geniş ve modern bir ibadethanenin bulunmaması, böyle bir yapının gerekliliğini daha da artırdı.

Şehitlik Camii Içi-2

Cebelibereket Şehitlik Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Yılmazer, “Tüm halkımız, mezarlık önüne yapılacak bu caminin ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunun farkında. Siyasetçiden esnafa, iş insanından bürokrata herkes elini taşın altına koy. İnşallah çok kısa sürede camimiz cemaatine kavuşacak” dedi.

Osmaniye Cebelibereket Şehitlik Camii, 15 Ağustos günü Cuma Namazı ile ibadete açılacak.

Muhabir: Hatice Kübra EREL