Osmaniye Belediyesi, Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde düzenlenen kutlamalara katıldı.
Recep Tayyip Erdoğan Ahlat Millet Bahçesi’nde kurulan Sultan Alparslan Otağı çevresinde gerçekleştirilen programda Osmaniye Belediyesi de özel konseptiyle dikkat çekti.
Kutlamalar kapsamında Osmaniye Belediyesi, Selçuklu motifleriyle bezenmiş keçeden yapılan Han Otağı’nın yanında kurduğu tematik çadırla ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sundu.

F B I M G 1755853000739
Çadırın iç dekorasyonu Osmaniye’ye özgü kültürel değerlerle hazırlandı. Kilim dokuma tezgahı, bakır işleme sanatları, geleneksel kilimler ve oturma sedirleri çadırın atmosferini zenginleştirdi.
Ziyaretçiler, Osmaniye’nin tarihini ve kültürünü yansıtan bu özel çadırda hem el sanatlarını yakından görme fırsatı buldu hem de yöresel misafirperverlik ruhunu yaşadı.
Osmaniye Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Malazgirt Zaferi’nin Türk milletinin Anadolu’daki varlığının temellerini atan en önemli dönüm noktalarından biri olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:
“954 yıl önce kazanılan bu büyük zafer, milletimizin birlik, inanç ve kararlılıkla neler başarabileceğinin en önemli göstergesidir. Osmaniye Belediyesi olarak biz de bu tarihi mirası yaşatmak için Ahlat’taki etkinliklerde yer almaktan onur duyuyoruz.”

Muhabir: Ümit KAHRIMAN