Osmaniye Atatürk Ortaokulu’nda öğretmenlerin bilimsel ve yenilikçi düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla TÜBİTAK Proje Eğitimi düzenlendi.
Eğitim, Osmaniye İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi öğretmenleri Nail Dayanç ve Mehmet Karip tarafından verildi.

Tübi̇tak 4006 Süreci (2)

20 Öğretmen Katıldı
Okul idaresinin talebi üzerine gerçekleştirilen eğitime, farklı branşlardan 20 öğretmen katıldı. Program kapsamında, öğretmenlere TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları başta olmak üzere TÜBİTAK’ın farklı proje türleri, başvuru aşamaları ve örnek proje örnekleri hakkında detaylı bilgiler sunuldu.

Osmaniye’nin 40 Yıllık Çınarı: Güneysu Dergisi 137. Sayısı
Osmaniye’nin 40 Yıllık Çınarı: Güneysu Dergisi 137. Sayısı
İçeriği Görüntüle

Proje Geliştirme ve Yenilikçi Fikir Üretimi
Eğitim sürecinde katılımcılar, proje hazırlığında dikkat edilmesi gereken temel aşamalar, öğrencilerin bilimsel düşünme yeteneklerini geliştirme yöntemleri ve yenilikçi fikir oluşturma stratejileri üzerine bilgilendirildi.
AR-GE öğretmenleri Dayanç ve Karip, öğretmenlerin öğrencilerini yönlendirmede aktif rol üstlenmelerinin önemine vurgu yaptı.

Eğitim Soru-Cevap ile Tamamlandı
Programın sonunda gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde, öğretmenler kendi proje fikirlerini paylaşma ve danışmanlardan birebir geri bildirim alma fırsatı buldu.
Katılımcılar, eğitimin hem bilgi hem de motivasyon açısından son derece faydalı geçtiğini belirterek, bu tür programların devam etmesini istedi.

Osmaniye’de Bilimsel Eğitimlere Destek Artıyor
Osmaniye İl Millî Eğitim Müdürlüğü, öğretmenlerin proje üretme ve öğrencileri araştırma temelli öğrenmeye yönlendirme kapasitelerini artırmak amacıyla yıl boyunca çeşitli TÜBİTAK ve AR-GE destekli eğitim programları düzenlemeye devam ediyor.

Muhabir: Kübra KIRŞAN