Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Osmaniye OSB Ekonomi Zirvesi, Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda yapıldı. 
Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar, Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz ve Stratejist Fatih Keresteci’nin konuşmacı olarak yer aldığı Ekonomi Zirvesine Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Vali Yardımcısı Aziz Onur Aydın, Toprakkale Kaymakamı Volkan Özer, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Serhan Yıldız, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şerif Tosyalı, çok sayıda sanayici ve iş insanı katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Bu organizasyonun çok önemli olduğunu İlimizin sanayicilerine önemli bir ışık tutacak, güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Alanında çok önemli isimler, dünya ekonomisi olsun, Türkiye'mizin ekonomisi olsun gidişatı bilen, iyi okuyan, pratiğini iyi bilen ekonomistlerimiz bugün aramızda. Verecekleri bilgilerin de bizler için çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Aramızda bulundukları için kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

452542Vali Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti, "Osmaniye’miz sanayide hızlı bir ivme yakaladı ve bunu sürdüreceğiz. Toprakkale İlçemizde İhtisas Organize Sanayimizin kuruluş çalışmaları hızla devam ediyor. Yine Düziçi Organize Sanayimiz faaliyete geçmek üzere, son aşamasına geldik. İş adamlarımıza inşallah arsa tahsisine, çok uzun süre olmayacak, başlayacağız. Sumbas Organize Sanayimizin faaliyete geçmesi için yoğun bir çalışmamız devam ediyor, orası da uzun sürmeyecek. Kadirli Organize Sanayi Bölgemizde genişletme yaptık. Osmaniye’miz konum itibariyle ayrıca 5. Bölge olması nedeniyle, limanlara ve otobana yakın olması, demiryollarının içinde bulunması nedeniyle konum olarak çok uygun bir konumda bulunuyor. Sanayicilerimizin yapacağı yatırımların karşılık bulması anlamında çok önemli avantajları içinde barındırıyor. Osmaniye sanayimizin gelecekte çok daha iyi noktalarda olacağına yürekten inanıyorum, bu potansiyelinin fazlasıyla var olduğunu görüyorum. ”dedi.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye’nin tarımda da önemli bir kent olduğunu belirterek, “Türkiye’deki yer fıstığının işleme merkezi Osmaniye, Türkiye’de üretilen yer fıstığının %90 piyasası Osmaniye’mizde. Üretim olarak Adana’dan sonra geliyoruz ama piyasası, işleme merkezi Osmaniye’mizde. Yer fıstığı ekonomimizde çok önemli bir yer tutuyor. Türkiye’deki turpun %80’ini Kadirli İlçemiz karşılıyor. Kadirli ilçemizde istihdam olarak da önemli bir yer tutmaktadır. Turpun bütün çeşitleri, en güzelleri Kadirli’de üretilip yurtdışına da gönderiliyor. Osmaniye’miz zeytincilikte çok önemli bir ivme kazandı. Şu anda Türkiye’de zeytin üretiminde 11. sıradayız. Türkiye’nin en verimli topraklarının olduğu bir bölgedeyiz hamdolsun." diye konuştu.
Vali Yılmaz’ın konuşmasının ardından Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar, Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz ve Stratejist Fatih Keresteci konuşmalarını gerçekleştirdiler. Konuşmacılar daha sonra kendilerine yöneltilen soruları cevapladılar.

Türk Telekom, Hızlandırma programı PİLOT ile girişimlerin büyümelerinde rol oynuyor Türk Telekom, Hızlandırma programı PİLOT ile girişimlerin büyümelerinde rol oynuyor

Muhabir: Ümit KAHRIMAN