Ordu Valiliği, kentte siber suçlarla mücadele kapsamında Ocak-Ağustos 2025 ayları arasında 2 bin 317 sosyal medya hesabı hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurdu. Yapılan paylaşımların asayiş, terör, narkotik, kaçakçılık ve diğer güvenlik tehditleri içerdiği belirtildi.

Vali Muammer Erol, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, asayiş alanında 2 bin 159, terör iltisaklı 57, güvenlik alanında 33, siber alanda 30, narkotik alanında 9 ve kaçakçılık alanında 6 olmak üzere toplamda 2 bin 317 şahıs ve hesap hakkında işlem yapıldığını belirtti.

Tescilli Ordu Kivisinde Bereketli Sezon; Hasat Başladı
Tescilli Ordu Kivisinde Bereketli Sezon; Hasat Başladı
İçeriği Görüntüle

Siber Suçlar Operasyonlarında Tutuklamalar
Vali Erol, siber suçlar kapsamında yürütülen operasyonlara dair de bilgi verdi. Terörle iltisaklı olduğu tespit edilen 50 kişinin belirlendiğini, yasadışı bahis ve bilişim suçları kapsamında düzenlenen 8 operasyonda 4 kişinin tutuklandığını açıkladı. Ayrıca, çevrimiçi çocuk istismarı suçuna yönelik 15 operasyonun gerçekleştirildiği ve bu operasyonlarda 3 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Kaynak: İHA