Osmaniye’de Köy ve Mahalle Muhtarlarına Hizmet İçi Eğitim Semineri, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlendi. 


Seminere İdare ve Denetim Müdürü Nilden Kılıçarslan, mahalle ve köy muhtarları katıldı.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, hizmet içi eğitimin hayırlı olmasını dileyerek, “Bilgi her zaman insanı güçlü kılar. Belirlenen, uymanız gereken kurallar vardır, yasal düzenlenmeler vardır. Bu hem işinizi kolaylaştırır hem de yasal olarak güvenli iş yapmanıza vesile olur. Bu hizmet içi eğitimin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Sizlerin görev yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğinin bilinmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.

İşin başında bunları bilirseniz, görev yapacağınız 5 yıl boyunca daha rahat edersiniz. Muhtar, mahallesinin, köyünün abisidir, büyüğüdür. Muhtar kavganın, huzursuzluğun, sıkıntının tarafı olmaz, çözücüsü olur. Siz bulunduğunuz mahallenin, köyün yöneticisisiniz, oranın huzurunu, mutluluğunu sağlamakla görevlisiniz” dedi.

YAĞMUR SONRASI TOPRAK KOKUSUNUN SIRRI NEDİR? YAĞMUR SONRASI TOPRAK KOKUSUNUN SIRRI NEDİR?

Whatsapp Image 2024 05 16 At 13.11.17
Vali Yılmaz sözlerinin devamında, “Kıymetli muhtarlarım, mahallenize, köyünüze hakim olacaksınız. Eğer orada bizim el uzatmamız gereken bir vatandaşımız varsa önce muhtarın onu bize bildirmesi lazım. Hamdolsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük ve güçlü bir devlettir. Bu Devleti daha ileriye götürmek hepimizin boyun borcudur. Bu Devlet ihtiyaç sahibi hiçbir vatandaşını sahipsiz bırakmaz. Bu imkânlarımız var. Köy muhtarımız, mahalle muhtarımız kendi mahallesinde ne oluyorsa bileceğiz. Orada ihtiyaç sahibi bir vatandaşımız varsa biz gideceğiz çare olacağız Allah’ın izniyle” dedi.


Uyuşturucu ile mücadelenin devam ettiğini belirten Vali Yılmaz, “Uyuşturucu ile ilgili büyük bir mücadele veriyoruz. İyi de gidiyoruz. Ama maalesef bu mücadele öyle kolay bir mücadele değil. Kendi mahallelerinizde bu mücadeleyle ilgili mutlaka elinizden gelen gayreti gösterin” dedi. 
Konuşmanın ardından hizmet içi eğitim semineri başladı.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT