Muğla’nın Milas Kıyıkışlacık ile Köyceğiz’in Pınarköy ve Akköprü bölgelerinde etkili olan orman yangınları için söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor. Rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılan yangınlara, Muğla Büyükşehir Belediyesi 19 arazöz, 5 ilk müdahale aracı ve 35 personel ile destek veriyor.

108 Ev Boşaltıldı, 333 Kişi Güvenli Bölgelere Taşındı
Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için kritik bölgelerde yoğun müdahale yapılıyor. Güvenlik önlemleri kapsamında Akköprü, Pınar ve Sazak mahallelerinde toplam 108 ev boşaltıldı. Bölgede yaşayan 333 vatandaş, AFAD ve ilgili ekipler tarafından güvenli alanlara nakledildi.

Muğla'da Zehirlenme: Üç Kardeşten Biri Hayatını Kaybetti
Muğla'da Zehirlenme: Üç Kardeşten Biri Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

Başkan Aras: "Mücadelemiz Devam Edecek"
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yangınlara ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Muğla’mız ne yazık ki bir kez daha orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Milas ve Köyceğiz’de başlayan yangınlara destek olmak için Büyükşehir itfaiyemiz tüm gücüyle seferber oldu. Yangın tamamen kontrol altına alınana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu süreçte tüm kurumlarımızla koordineli hareket ediyor, halkımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız, yangın bölgesine girmemeleri ve görevlilerin uyarılarını dikkate almalarıdır."

Ekiplerin sahada yoğun mesai yürüttüğü bölgede, yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

Kaynak: İHA