Cam kemik hastası olarak dünyaya gelen Çağla Pektaş, elleri ve ayakları sırtına yapışık şekilde doğdu. “40 günlükken ameliyatla ellerim ve ayaklarım sırtımdan ayrıldı” diyen Pektaş, 12 yaşına kadar annesinin sırtında taşınarak eğitimine devam etti. İlk ve ortaöğrenimini bu şekilde tamamlayan Pektaş, yaşadığı fiziksel zorlukların yanı sıra sosyal hayatta da ciddi ayrımcılıklarla karşılaştı.
“Dış görünüşümden ayrımcılığa uğradım ama pes etmedim” diyen Pektaş, okul hayatı boyunca dışlandığını, arkadaşlarıyla oynayamadığını ve farklı olduğu için ötekileştirildiğini anlattı. Ancak bu durum onun azmini kırmadı.
Hayallerin Peşinden: 81 İlde İlham Yolculuğu
Lise ve üniversite eğitimini tamamladıktan sonra ailesinden gizli olarak İstanbul’dan Düzce’ye seyahat eden Pektaş, “Annem bana ‘Seninle gurur duyuyorum’ dediğinde her şey değişti” sözleriyle, Türkiye’yi gezme hayalinin nasıl gerçeğe dönüştüğünü aktardı. Tren, otostop ve uçakla 81 ili tek başına gezen Pektaş, sosyal medyada “Minnoş Gezgin” olarak tanındı ve büyük bir takipçi kitlesi edindi.
Yazarlık, Konferanslar ve “Minnoş” Kitap
Türkiye turunun ardından bir gazetede köşe yazarlığı yapmaya başlayan Pektaş, aynı zamanda çeşitli eğitim kurumlarında motivasyon konuşmaları yaparak binlerce kişiye ilham verdi. Son olarak kaleme aldığı çocuk kitabı "Minnoş ve Arkadaşlarının Park Macerası" ile engelli bireylerin hayatını çocuklara anlatarak farkındalık oluşturmayı amaçladı. Kitap, engelli ve engelsiz çocuklar arasındaki dostluğu konu alıyor.
“Kitabım beni anlatıyor. Engelleri aşıp dost olabilmek için hiçbir engel yok” diyen Pektaş, örnek yaşamı ve başarı dolu mücadelesiyle engelli bireylere umut olmaya devam ediyor.