Osmaniye Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) tarafından “Mesleğim ve Geleceğim Kariyer” etkinlikleri kapsamında öğrencilere yönelik tanıtım toplantısı düzenlendi. Osmaniye'deki Meslek Liseleri hakkında rehber öğretmenler Muhammed Yılmaz, Ramazan Gül ve Yaşar Güç tarafından bilgi verdi.

Mesem A

Eğitim kapsamında Şirinevler, Şehit Bekir Evren, Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulları, Remzi Özer YİBO ve Özel Bahçeşehir, Ender ve Simya Kolejlerinde öğrenim gören 8.sınıf öğrencilerine tanıtım yapıldı.

KADİRLİ'DE 24 DERSLİKLİ OKUL İNŞAATINDA SONA GELİNDİ KADİRLİ'DE 24 DERSLİKLİ OKUL İNŞAATINDA SONA GELİNDİ

Okul Müdürü Cuma Aksu, yaptığı açıklamada, tanıtımın Osmaniye Şehit Onur Deniz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının Tanıtım ve Yönlendirme Yönergesi kapsamında yapıldığını söyledi.

Aksu, tanıtım programında Okulun Müdür Başyardımcısı Murat Nazım, Müdür Yardımcıları Osman Deveci, Ömer Tosun, Zinnur Onur, Ümit Kök, Kemal Bahçeci ve Keziban Erdem’in görev aldığını aktardı.

Mesem B

MESEM’DEN MEZUN OLANLAR KPSS İLE DEVLET MEMURU OLUNABİLİR 
Mesleki Eğitim Merkezi'nden mezun olmanın avantajlarından bahseden Aksu, şunları kaydetti:
“Okulumuzdan mezun olup da diploma alınca Ortaöğretim KPSS ile devlet memuru olunabilir. Yurt dışında iş bulma imkanı var. Mesleki Eğitim Merkezi'nden Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik Belgesi alanlar kendi iş yerini açabilir, devlet desteklerinden faydalanabilir, Halk Eğitim Merkezlerinde kurs açabilir. İş yerine çırak, kalfa ve usta alabilir. Devlet bunlara katkı sağlar. Yurt içi ve Yurt dışında faaliyet gösteren fabrika ve şirketler, Mesleki Eğitim Merkezi'nden mezun olanlara öncelik tanımaktadır. Öğrencilerimiz Ortaokuldan sonra haftada bir gün MESEM'e (Mesleki Eğitim Merkezi) devam ederek Meslek Lisesi diploması alabilir. Mesleki Eğitim Merkezi'ne kayıt olan her öğrencinin sigortası devlet tarafından yapılmaktadır. Mesleki Eğitim Merkezi'ne kayıt olan, çırak öğrencinin çalıştığı işverenine devlet 5.100 lira teşvik katkısında bulunuyor. 12.sınıfta kalfa olunuyor. Kalfa olunca askeri ücretin yarısı işverenine destek veriliyor”

Muhabir: Ümit KAHRIMAN