Mersin’in Tarsus ilçesinde, son kullanma tarihi geçmiş temizlik ve gıda ürünleri, Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kapsamlı denetimleri sonucu ortaya çıkarıldı. ’Alo 153’ hattına gelen şikayetleri değerlendiren ekipler, raf ve depolarda tarihi geçmiş ürünler tespit etti.

500 Ürün İmha Edildi
Halk sağlığını tehdit eden toplam 500 ürün, Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek güvenli şekilde imha edildi.

Mersin Zabıtasından Raflara Denetim (1)

İşletmelere Ceza ve Uyarı
Tüketici sağlığını riske atan işletmelere idari para cezası uygulandı. Belediye yetkilileri, gıda ve temizlik ürünleri satan iş yerlerinde denetimlerin artırılarak devam edeceğini belirtti.

Başkan Boltaç’tan Kararlılık Mesajı
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, "Vatandaşlarımızın sağlığını riske atan her durumun karşısında kararlılıkla duruyoruz. Gerekli tüm önlemleri alırken, ekiplerimiz gece gündüz sahada. Halkımızın güvenli ve sağlıklı ürünlere ulaşabilmesi için denetimlerimizi titizlikle sürdürüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA